avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita

Buna seara,

Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra.
Fratele meu a facut un credit pe adresa casei parintilor nostri(titularii casei) si parintii mei au primit somatie cu executare silita de la curier. Somatia este adresata catre fratele meu, dar cu adresa parintiilor nostri. Vreau sa mentionez ca parintii mei, care sunt si titularii casei NU si-au dat acordul prin semnatura/i pentru a ii oferi acest credit bancar, dar cei de la banca i-au aprobat creditul.
In caz ca suma datorata este in jurul a 30.000 RON si nu a achitat-o cel care a facut creditul(fratele meu) este silit sa achite prin bunuri valorice. Dar daca el nu are niciun bun valoric, executorul poate sa faca executare silita pe casa parintiilor nostri, indiferent ca ei NU si-au dat acordul prin semnatura/vizita la banca respectiva?

[editat numele bancii]

Va rog sa-mi oferiti un raspuns.

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 22:15, 30 Mai 2012
Daca casa parintilor dvs. nu a fost adusa ca si garantie a imprumutului contractat de fratele dvs., parintii nu au de ce sa se teama. Vor fi executate silit bunurile aflate in patrimoniul fratelui si / sau veniturile sale lunare. Numai in cazul in care exista o garantie este executata silit aceasta. Din ceea ce spuneti parintii dvs. nu au semnat nimic, deci inseamna ca nu au calitatea de garanti ai imprumutului, in consecinta nu li se va intampla nimic.
Faptul ca pe adresa parintilor fratele primeste comunicari de executare silita nu are consecinta asupra parintilor, este o simpla adresa de corespondenta.
Banca nu poate executa casa parintilor dvs. intrucat in calitate de proprietari nu au semnat vreun contract de credit cu ipoteca cu banca.
Parintii mei NU au dat nicio semnatura pentru a oferi ca si garantie casa, iar fratele meu NU are nimic ca si bunuri valorice.

Va multumesc pentru sprijin.
S-ar putea ca intr-un final fratelui dumneavoastra sa i se puna poprire pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar agud agud Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit. Mai exact, fratele meu a luat niste bani din banca, iar eu am girat cu locuinta mea. Mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Mosteniri bunuri si credite marlenb marlenb Va supun atentiei urmatoare situatie: In 2006 fratele meu a contract un imprumut bancar, el fiind pensionar pe caz de boala.In 2010 a decedat, motivul ... (vezi toată discuția)