Buna seara!
Am si eu o intrebare: am auzit pe cineva spunand ca daca o persoana sta intr-o casa pentru o perioada mai mare de timp si plateste impozitul pe acea casa, dupa un numar de ani, acel imobil devine proprietatea celui care a stat acolo si a platit taxele.
Eu sunt in urmatoarea situatie: socrii mei stau intr-o casa de aproximativ 15 ani, timp in care au platit pentru acel imobil toate darile catre stat. Aceasta casa, este mostenita de la bunici, insa ei nu au nici un act de proprietate pe ea. Eu as vrea acum sa ridic o mansarda la casa asta insa nu stiu daca o sa pot deoarece nu exista nici un act de proprietate.
Ce se face in acest caz? Se aduna toti mostenitorii care mai traiesc si se dezbate mostenirea pe imobil pentru a se putea face acte, sau se aplica ceea ce am zis la inceputul mesajului?
Va multumesc pentru atentie si astept cu nerabdare un raspuns!
Va rog spuneti-mi unde se plateste amenda penala? La tribunal, sau unde sa mearga sa intrebe? Iar cheltuielile judecatoresti, se pot plati la administratia financiara cand poate si are bani? Sau sa se duca acolo si sa "negocieze" cu ei un angajament de plata? Multumesc pentru raspunsul promt!
Problema este urmatoarea. Varul meu a avut anul trecut o altercatie cu un alt baiat, mai exact l-a batut impreuna cu un prieten. In urma altercatiei, baiatul lovit a suferit mici traumatisme, pentru care a primit 14 zile de la medicul legal, fara internare sau interventii chirurgicale. Baiatul lovit a intentat proces, cerand daune de 40 mil lei vechi. In urma mai multor procese, la care varul meu nu s-a prezentat nefiind in tara, a primit saptamana asta urmatoarea hotarare. "In baza art. 180 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 74 lit. a,c,-76 lit.e C.p., condamna pe inculpatul XXXXXXXX, fiul XXXX si XXXX, nascut la XXXXXX in XXXXXXX, roman, 12 clase, fara ocupatie si antecedente penale, la pedeapsa amenzii de 300 lei. In baza art. 180 alin.2 C.p. condamna pe inculpatul YYYYYYYYYY, fiul lui YYYYYY si YYYYYY, nascut la YYYYY, in YYYYYYY, roman, 4 clase, fara ocupatie, necasatorit, cu antecedente penale, la pedeapsa amenzii de 500 de lei. Atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art, 63 ind. 1 C.p. Respinge pretentiile p.civile cu privire la despagubirile materiale ca nefondate. Obliga pe cei doi inculpati in solidar catre p.civila la 2000 lei daune morale. Constanta ca p.civila nu a fost spitalizata. In baza art. 191 alin.1 C.p.p, obiga pe fiecare inculpat la cate 2000 lei cheltuieli judiciare catre stat. In baza art. 193 al.1 C.p.p. obliga pe inculpati in solidar la plata sumei de 1000 lei repreyentand onorariu aparator conform chitantei de dosar nr. 66/2011. Cu recurs in 10 zile de la comunicare, pentru toate partile. Pronuntata in sedinta publica de la 03 octombrie 2011. " Aceasta este hotararea. Am scris tot, mai putin numele pentru ca nu am voie sa postez nume pe forum. Tin sa prezicez ca baiatul notat cu X este varul meu, iar cel cu Y este prietenul lui. Acum as vrea sa ma lamuriti cu urmatoarele lucruri: 1. Daca cel lovit are doar 14 zile date de medicul legist de ce a intrat dosarul ca si penal? 2. Daca ar face recurs ar trebui totusi sa plateasca cheltuielile de judecata si onorariul aparatorului din oficiu? 3. Daca ar face recurs credeti ca povestea ar avea alt final? 4. Daca nu se face recurs, din ce am inteles eu din hotarare el ar avea de plata 3800 lei. Acestia ar putea fi platiti in rate si cat de urgent ar trebui facut acest lucru? Multumesc pentru rabdarea acordata citirii mesajului si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
In citatia pe care am primit-o scrie ca spitalul isi intemeiaza actiunea pe dispozitiile art. 998 si art. 999 din Cod civ. si art.313 alineatul (1) din Legea 95/1996 privind reforma in domeniul sanatatii, modificat prin O.U.G. nr. 72/2006 care prevede: " Persoanele care prin faptele lor aduc daune sanatatii altei persoane raspund potrivit legii si au obligatia sa repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale, reprezentand cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata. Sumele reprezentand cheltuielile efective, vor fi recuperate de catre furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile avand ca obiect recuperarea acestor sume , furnizorii de servicii medicale se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale caselor de asigurari de sanatate si dobandesc calitatea procesuala a acestora , in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata."
Mai am inca o intrebare: daca dupa ce fac plata, ma duc sa depun la dosar dovada platii, mai are loc procesul? Sau nu pot sa fac acest lucru deoarece eu sunt in calitate de parat?Multumesc pentru raspunsuri, iar daca mai pot sa va raspund la vreo intrebare in scopul de a va lamuri mai bine asupra problemei, va stau la dispozitie!
Povestea mea incepe in 2009, cand am accidentat o tanara pe trecerea de pietoni. In urma accidentului tanara nu a patit nimic, insa a fost tinuta in spital 4 zile. Desi parchetul a hotarat neinceperea urmaririi penale in cazul meu, in 2010 mi-a venit de plata de la spitalul unde a fost internata tanara aproximativ 1000 de lei. Din cauza situatiei economice actuale, nu am reusit sa platesc decat 200 de RON din cei 1000, iar acum am primit citatie de la tribunal, cum ca sunt daca in judecata de spital ca nu am achitat intreaga suma. Termenul pe care trebuie sa ma prezint la tribunal este 27 ianuarie. Pana atunci, mai exact saptamana viitoare, eu vreau sa achit cei 800 de lei ramasi, insa ma intreb ce se va intampla dupa aceeia. Mai trebuie sa ma prezint la tribunal pe acea data sa prezint dovada platii, sau trebuie sa angajez un avocat sa ma reprezinte?Chiar nu stiu ce sa fac...Va multumesc anticipat pentru rabdarea acordata citirii acestui mesaj si pentru raspunsuri. Si daca nu am postat mesajul in sectiunea de forum care trebuie, va rog sa il mutati in sectiunea corespunzatoare! Sa aveti o zi cat mai buna!
Sigur isi angajeaza avocat, ca am vorbit deja cu el, numai ca abia vineri vine in Bacau. Si primul termen e miercuri. De aia trebuie sa amane, sa ajunga si avocatul. Multumesc pentru raspunsuri. Sa aveti o zi buna!
Procesul din cate stiu e civil. Mama lui vrea sa mearga miercuri sa depuna o cerere de amanare pana isi angajeaza un avocat. Procura miercuri o sa o aiba doar in copie, pentru ca originalul nu ajunge pana miercuri din belgia, baiatul de acolo putand sa o faca abia maine, deoarece azi acolo nu se lucreaza. Deci poate sa faca acea cerere cu procura primita pe fax?
Mai vin cu o intrebare: daca prietenul meu din Belgia trimite o procura mamei sale sa il reprezinte in instanta, si procura e trimisa prin fax e luata in considerare la tribunal? Daca o trimite prin curier, din Belgia nu ajunge pana miercuri cand ar trebui sa se prezinte la tribunal, asa ca singura solutie e fax-ul. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Problema este urmatoarea: un prieten de al meu a fost extradat din Belgia pentru ca a fost gasit lucrand la negru. In momentul extradarii i s-a spus ca acea intamplare nu v-a avea nici un fel de urmari. Ca v-a putea sa se intoarca in Belgia, dar sa lucreze legal. El s-a intors in Belgia, lucreaza in mod legal, dar ieri, a primit citatie acasa la parinti cum ca Directia Generala de Pasapoarte il da in judecata pentru restrangerea exercitarii dreptului la libera circulatie in Belgia, pentru o perioada de cel mult trei ani. Cu cine am vorbit astazi ne-a indrumat sa ne adresam unui avocat. Eu am intrebat cat costa onorariile pentru a ne duce pregatiti luni la un avocat. Imi puteti recomanda pe cineva la tribunalul Bacau? Multumesc!
Am si eu o intrebare: cat costa aproximativ onorariul pentru un avocat? Am o citatie pentru un proces, si vreau sa consult mai intai un avocat, dar vreau sa stiu cam cat sunt taxele, si ce taxe trebuie platite. Intreb pentru ca nu am mai avut treaba pana acum cu instantele si cu avocatii. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.