avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate loredana777

Activitate loredana777

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in legatura cu un imobil teren achizitionat si o casa construita in timpul concubinajului, de catre parintii partenerului dar realizate din fonduri proprii( ale mele si ale partenerului).In acte,proprietari sunt dansii iar relatia mea cu partenerul s-a deteriorat in timp, acum fiind despartiti.Atat el cat si parintii acestuia se opun a-mi acorda drepturi asupra proprietatii, motiv pentru care am decis sa apelez la instanta.
In privinta copilului nostru in varsta de 4 ani, tocmai am obtinut prin ordonanta presedintiala consimtamantul de a parasii tara impreuna cu minorul, lucru absolut necesar mie la acest moment.Totodata, avem stabilit termen in februarie pentru incredintare.
Doresc sa introduc o actiune si pentru obtinerea unor drepturi asupra imobilului si dupa lungi discutii, tatal doreste o impacare si pare hotarat sa cedeze proprietatea , dar nu mie ci copilului (minor, 4 ani).
As vrea sa stiu in ce masura este posibil acest lucru si in ce fel ma avantajeaza sau dezavantajeaza.
Va rog sa tineti cont si de faptul ca incredintarea minorului are loc in Februarie si imi poate fi acordata mie.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Paratul nu a fost citat
De asemenea am deschis actiune pentru incredintarea minorului cu termen in Februarie, pentru care a primit citatia si deci este in cunostinta de cauza.
Buna Seara!
Am inaintat o actiune pe fond-procura presidentiala, pentru obtinere document calatorie minor( tatal refuza sa discute cu mine, mama) si astazi a fost termenul.Am fost uimita sa aflu ca desi eu am primit citatia acasa prin Agent Procedural, de vreo 3 saptamani, tatal nu a fost citat si deci cauza nu s-a judecat si am fost amanata pentru alte 2 saptamani.Cum si de ce se fac asemenea greseli?Eu am sperat ca ,impreuna cu baiatul meu , sa pot pleca pana de Sarbatori.
Daca la urmatorul termen, tatal nu este citat, sau nu se prezinta ce pot sa fac?
Va rog sfatuiti-ma. Multumesc!
Multumesc pentru sfat.
Si eu am hotarat sa merg mai departe.Avocatul ma asigura ca va cere ca tatal sa acopere cheltuieliile de judecata, acestea incluzand si onorariul sau.Se poate face?
Aveti dreptate in ceea ce spune-ti.
Dificultatea nu exista, din punctul meu de vedere. Baiatul e la mine, dar tatal refuza sa isi dea acordul de calatorie in strainatate iar eu nu vreau sa mai depind de el in luarea unor decizii, atata timp cat nici macar nu il viziteaza sau ii acorda sprijin si interes de nici un fel.
Am o banuiala ca onorariul e mare deoarece am mentionat avocatului statutul meu in Londra, mai mult pentru a sublinia posibilitatiile pe care l-e pot oferi copilului meu.
Ati subliniat foarte bine gradul de implicare al avocatului. Am sa tin cont de observatia dvs.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns.Imi puteti spune cam cat ar fi un onorariu cinstit,sa-i spun asa?
Intradevar, avocatul ales de mine este cel mai bine cotat din oras dar totusi cred ca a exagerat putin.Pe de alta parte l-am solicitat si pentru a-mi obtine bunurile rezultate din concubinaj iar pentru aceasta actiune mi-e teama ca va cere mult prea mult pentru cat pot eu finanta.
Buna ziua,

Vreau sa cer incredintarea minorului catre mine (mama) dar sunt putin nelamurita in privinta onorariului.Avocatul a stabilit suma de 800 euro.Crede-ti ca este mult sau putin, am nevoie de o parere obiectiva.
MULTUMESC!
Răspuns la discuția ordonanta presedentiala
Da are toate actele transcrise, traduse si apostilate.DAR PASAPORTUL ROMANESC EXPIRA IN CATEVA ZILE.
Dupa luni intergi de absenta si refuz de a comunica cu noi,tatal a acceptat sa ne insoteasca la Polite pentru a reinnoi pasaportul abia in ziua in care s-a declansat acea actiune de greva fiscala, si drept urmare nu am obtinut nimic.Eu cred ca el deja stia si s-a folosit de eveniment caci el a aratat bunavointa nu-i asa?de atunci nu a mai raspuns la telefon pana acum 3 zile cand i-am propus sa mergem la un notar pentru a ma imputernici pe mine in obtinerea pasaportului si declaratia de calatorie.Ce crede-ti, a venit cu buletinul expirat, notarul refuzand sa incheie vreun act notarial.Nu mai vreau sa insist la el pentru ca nu imi va oferi de buna voie si cu buna credinta ,nimic.
In schimb, mi-a propus sa il las pe baiat la el ca eu sa ma pot intoarce in Londra si sa-mi rezolv situatia.L-am refuzat, baiatul nu ma impiedica ci el o face cu intentie.S-a suparat si m-a avertizat ca .in situatia in care nu sunt atenta cum vorbesc cu el, nu-mi va mai da nimic.
Sunt constransa sa cer incredintarea minorului si chiar ii voi oferi posibilitatae de a-l vizita si de a tine legatura cu baiatul, in masura in care isi doreste asta, desi e putin probabil.Ma simt defavorizata de faptul ca nu lucrez.
Multumesc pentru rabdare
vreau sa demarez o actiune in instanta pentru a obtine incredintarea minorului.cum ar trebui sa ma pregatesc?
Baiatul sta cu mine in apartamentul parintilor mei, merge la gradinita, este inscris la doctor de familie, locuim si traim in conditii foarte bune. Eu nu lucrez in acest moment dar dispun de fonduri suficiente pentru a asigura un trai bun cel putin.
Tatal nu doreste sa isi vada copilul si nici nu plateste pensie acestuia.
Eu doresc sa ma reintorc in Anglia foarte curand, dar el refuza sa imi acorde imputernicire, pe langa aste, pasaportul baiatului expira in mai putin de o saptamana. Va rog sa ma sfatuiti.
Multumesc.
nu am fost casatoriti,e vorba de un concubinaj care a durat 6 ani desfasurat in Londra, acolo este nascut si baiatul si acolo am stat cu totii pana acum 3 luni.
Am revenit in tara in vizita, tatal a demarat o afacere proprie folosind fonduri comune,fara a avea acordul meu. acesta este motivul despartirii
multumesc