avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... improprietarire minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

improprietarire minor

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in legatura cu un imobil teren achizitionat si o casa construita in timpul concubinajului, de catre parintii partenerului dar realizate din fonduri proprii( ale mele si ale partenerului).In acte,proprietari sunt dansii iar relatia mea cu partenerul s-a deteriorat in timp, acum fiind despartiti.Atat el cat si parintii acestuia se opun a-mi acorda drepturi asupra proprietatii, motiv pentru care am decis sa apelez la instanta.
In privinta copilului nostru in varsta de 4 ani, tocmai am obtinut prin ordonanta presedintiala consimtamantul de a parasii tara impreuna cu minorul, lucru absolut necesar mie la acest moment.Totodata, avem stabilit termen in februarie pentru incredintare.
Doresc sa introduc o actiune si pentru obtinerea unor drepturi asupra imobilului si dupa lungi discutii, tatal doreste o impacare si pare hotarat sa cedeze proprietatea , dar nu mie ci copilului (minor, 4 ani).
As vrea sa stiu in ce masura este posibil acest lucru si in ce fel ma avantajeaza sau dezavantajeaza.
Va rog sa tineti cont si de faptul ca incredintarea minorului are loc in Februarie si imi poate fi acordata mie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 18:55, 20 Decembrie 2010
Minorul poate primi întregul imobil, construcții și teren, fără nici un fel de discuție.
Anterior încheierii contractului va trebui să vă adresați autorității tutelare care va numi un curator în vederea asistării minorul la act, dacă acesta din urmă are 14 ani împliniți, sau reprezentării acestuia, în cazul în care minorul nu are 14 ani împliniți.
Dezavantajul actului este că dumneavoastră nu veți putea face acte de dispoziție cu privire la imobil decât cu încuviințarea autorității tutelare, dacă se dovedește că prin încheierea actului minorul nu urmează a fi prejudiciat în vreun fel. Asta până când copilul va deveni major, moment în care va putea dispune singur de bunurile sale. Dacă veți primi încuviințarea autorității tutelare pentru a vinde, de exemplu, imobilul proprietatea minorului, banii proveniți din vânzare vor fi depuși într-un cont în bancă, pe numele minorului, orice operațiune de retragere de sume din acest cont fiind posibilă doar cu încuviințarea autorității tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare catre minor Mari65 Mari65 Va rog sa-mi spuneti cum se poate face un contract de vanzare cumparare al unui imobil de catre parinti copilului minor. Noi parintii suntem despartiti in ... (vezi toată discuția)
Mostenitor minor -- vanzare apartament Spider06 Spider06 Buna seara, Va rog sa ma indrumati cu niste sfaturi pe urmatoarea situatie: - Mama si cele 2 fiice sunt mostenitoare ale unui imbobil (succesiune rezolvata, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune allexis allexis Cer scuze administratorilor pentru deschiderea unui nou topic pe aceasta tema. Am citit toate postarile privind iesirea din indiviziune, dar nici una nu se ... (vezi toată discuția)