avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare catre minor

Va rog sa-mi spuneti cum se poate face un contract de vanzare cumparare al unui imobil de catre parinti copilului minor.
Noi parintii suntem despartiti in fapt dar nu si legal si am vrea ca inainte de divort sa-i trecem copilului o garsoniera,copilul are un cont in care incaseaza alocatia si ii depunem si noi bani lunar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mari65 , utilizator 11:34, 24 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Solicitaţi autorizarea instanţei de tutelă, care va încuviinţa actul şi va numi un curator special în vederea reprezentării copilului (dacă are sub 14 ani) sau a asistării lui dacă a împlinit vîrsta de 14 ani (caz în care minorul încheie personal actul, asistat de curator).
Multumesc din suflet.Copilul are 15 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Improprietarire minor loredana777 loredana777 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in legatura cu un imobil teren achizitionat si o casa construita in timpul concubinajului, de catre parintii partenerului dar ... (vezi toată discuția)