Va multumesc.
Am gasit un demers identic facut de cineva care incrimineaza aceeasi lege13/2007. A ajuns pana la CCR care a respins exceptia de neconstitutionalitate a articolului cu pricina.Banuiesc (sper) ca urmeaza CEDO in acest caz.
Asadar, judecata corecta in rromania? Doar pentru naivi !
Pentru ca aici in .ro "si-au dat o lege" potrivit careia abuzurile lor petrecute pana la aparitia acesteia nu reprezinta infractiuni, respectiv Legea energiei 13/2007. Cum eu am fost tulburat in posesie dupa 1990 dar inainte de aparitia acestei legi, legitimitatea unei astfel de actiuni in .ro poate fi usor contestata "cu legea-n mana", repectiv 13/2007.
Tarile cu o democratie bine inradacinata, cum este Germania, cred ca au un respect mai mare pentru proprietatea privata.
O adresa pe mailul "juridic@compania_x.de" in care sa prezint abuzurile la care sunt supus, argumentate cu fotocopii ale actelor de proprietate, documentatie cadastrala, fotografii realizate inainte de tulburare si dupa ce acesta s-a produs (si continua sa existe) ar putea fi un demers coerent inaintea actionarii in instanta?
Pot actiona intr-o instanta germana (prin intermediul unei case de avocatura germane) o companie germana pentru o tulburare de posesie produsa in rromania de catre angajatii romani ai subsidiarei din romania ai companiei germane?
Exista posibilitatea promisiunii contractuale a unui procent din daunele interese obtinute ca modalitate de plata a acestei actiuni?
Indiferent de locul si faptele comise, o persoana care este invitata ca si martor are aceasi dilema:
Ori ajunge sa fie tras la raspundere pentru complicitate, restrictionarea justitiei ori este intrebat de sanatate de eventualii/presupusii infractori.
Iertati-mi impolitetea, dar de cat sa raspundeti asa cum ati facut-o as prefera sa nu primesc raspuns.
Aceasta "jucarie" le aduce lui A si B "comisioane" anuale de zeci de mii de euro(cred) iar pentru C,D, E veniturile cred ca sunt din 6 cifre.
Sa dau cu piciorul intr-o jucarie de dimensiunile astea ar fi un gest irational. Imi doresc ca ABCDE sa fie inchisi dar cred ca nu mi-am incheiat (inca) "misiunea" pe acest pamant.
Cu stima.
Editare
Leziunile aparute in urma lovirii "jucariei" pot duce la amputarea piciorului iar dupa externare (medicul prost platit si usor dezinteresat, in ciuda juramantului depus,nu a observat ca infectia s-a transmis in tot corpul) survine decesul.
Ii pot cere celui care imi spune sa lovesc "jucaria" o protectie pentru picior?
l
In plus riscati si alte neplaceri in cazul in care mai ajungeti prin Germania.
Eu va sfatuiesc sa cooperati cu ei .
Bun, dar A si B au avut condamnari in .ro pentru diverse si chiar am convingerea ca depunand marturie imi periclitez integritatea corporala sau chiar viata.
Am primit in urma cu ceva timp o scrisoare din Germania din partea Hauptzollamt ( Oficiu Vamal) al unui land.
Se prezinta in felul urmator:
Antet cu sigla oficiului, apoi in stanga informatiile mele de contact, in dreapata informatiile biroului cu adresa telefon , numele ofiterului care a redactat solicitarea, dara redactarii.
OBIECTUL: Procedura de anchetare a numitilor A,B (cetateni romani), D,E, F (cetateni germani) pentru banuiala de infractiuni economice (o lista nesfarsita de infarctiuni). Din informatiile pe care le au ei eu as fi in posesia unor informatii care sa ajute la clarificarea "starii de fapt". Printre altele vor sa afle si in ce masura eu am fost angajatul lui ABCDE sau am lucrat ca independent. Imi spun apoi ca in cazul in care nu raspund pana la data -nu este trecuta nicio data, ma vor chema intr-o infatisare personala la o instanta romana in fata unui judecator spre a fi auzit ca martor. Mai spun ei ca am dreptul , conform CPP sa nu declar nimic daca sunt inrudit sau daca ma expun personal. Si urmeaza o sumedenie de foi pe care au ei diverse intrebari. Solicitarea este redactata in limba romana.
1. Faptul ca nu este trecuta o data pentru primirea raspunsului ma face sa cred ca nu sunt obligat sa raspund ci e facuta la intimidare.
2. Sunt convins ca daca as da aceste declaratii si as fi citat ca martor, dupa executarea pedepsei A si B ma vor cauta sa ma intrebe de sanatate.
Cum ar trebui sa procedez?
nu putem demonstra electrocutarea. Tatal nu a fost internat iar angajatii firmei sutin ca linia ar avea un sistem care decupleaza curentul atunci cand un cablu se rupe iar tatal meu nu a fost electrocutat. Ei sustin ca batranul se foloseste de acest incident pentru a le cere daune pentru ca au montat linia langa gardul lui.
Am fost la spital dar nu a fost nevoie de internare. Nu am sesizat politia. Am sesizat compania de electricitate sa vina sa remedieze defectiunea. Cand au venit sa o faca au spus ca nu aveam voie sa cultivam nimic in acea zona iar pomi fructiferi desi ii tinem din scurt, sa nu se inalte, vor fi tatiati de catre personalul lor.Intrucat electrocutarea nu a fost deosebit de grava (nu a atins cablul) si tatal meu nu a fost internat cred ca nu putem face mare lucru. Ii putem obliga sa-si mute firele sau sa le ingroape? Acea fasie este a noastra, ne putem bucura de ea sau ne-a fost "nationalizata"? Atat timp cat ni se impune sa nu o folosim consider ca ne este limitat dreptul de posesie. Ocedam cu acte? Cum se procedeaza? Multumesc.
Buna ziua. Saptamana trecuta tatal meu s-a electrocutat in gradina din spatele casei din cauza unui cablu de inalta tensiune cazut la pamant in vegetatia umeda. Proiectia firului era inainte sa cada la 1 metru in curtea noastra. Reteaua a fost facuta in 2005 fara sa ni se solicite acordul. Acum cei de la compania de electricitate zic ca nu e din cauza lor deoarece tata nu avea (zic ei ) ce sa caute in fasia de siguranta si ca e vina lui. Inteleg ca tata ,desi a cumparat terenul in 1995 fara sa aiba cabluri in apropiere trebuia sa nu lucreze fasia de siguranta de 12 metri cum zic ei si sa o lase stearpa? Este legal? Ei imi pun in fata legea energiei 13/2007 dar tata a cumparat in 1995. Inteleg ca nationalizarile comuniste sunt legale pana la legea 13/2007? Ii pot da in judecata? Va rog sa ma sfatuiti ! Multumesc anticipat.