Pot actiona intr-o instanta germana (prin intermediul unei case de avocatura germane) o companie germana pentru o tulburare de posesie produsa in rromania de catre angajatii romani ai subsidiarei din romania ai companiei germane?
Exista posibilitatea promisiunii contractuale a unui procent din daunele interese obtinute ca modalitate de plata a acestei actiuni?
1 -Sigur ca puteti , numai sa va tine buzunarul .
2- Exista , sub forma unorariului de succes, dar acesta se plateste pe langa cheltuielile procesuale si onorariul avacatial standard (nu in loc de... ).
De ce nu-i actionati aici in Ro in judecata daca fapta s-a produs aici , si exista o firma subsidiara in Ro? Este mult mai ieftin pt dvs . si mult mai comod.
Pentru ca aici in .ro "si-au dat o lege" potrivit careia abuzurile lor petrecute pana la aparitia acesteia nu reprezinta infractiuni, respectiv Legea energiei 13/2007. Cum eu am fost tulburat in posesie dupa 1990 dar inainte de aparitia acestei legi, legitimitatea unei astfel de actiuni in .ro poate fi usor contestata "cu legea-n mana", repectiv 13/2007.
Tarile cu o democratie bine inradacinata, cum este Germania, cred ca au un respect mai mare pentru proprietatea privata.
O adresa pe mailul "juridic@compania_x.de" in care sa prezint abuzurile la care sunt supus, argumentate cu fotocopii ale actelor de proprietate, documentatie cadastrala, fotografii realizate inainte de tulburare si dupa ce acesta s-a produs (si continua sa existe) ar putea fi un demers coerent inaintea actionarii in instanta?
Depinde , ce urmariti prin aceasta actiune. Daca sperati sa primiti o compensatie , si sa ajungeti la o intelegere pt evitarea procesului , da, s-ar justifica.
Altfel nu faceti decat sa-i alarmati un pic , sa-si ia masuri de aprarare din timp.
Eu zic sa va cautati un avocat care are sediul cat mai aproape de instanta competenta unde urmeaza sa va judecati. In caz contrar , costurile cu deplasarile la instanta , si orele parcuse pe drum , s-ar putea sa atarne greu in factura finala.
Macar cu atat sper sa va fi ajuatat .
Va multumesc.
Am gasit un demers identic facut de cineva care incrimineaza aceeasi lege13/2007. A ajuns pana la CCR care a respins exceptia de neconstitutionalitate a articolului cu pricina.Banuiesc (sper) ca urmeaza CEDO in acest caz.
Asadar, judecata corecta in rromania? Doar pentru naivi !
Legea proprietații
Kox98
Eu lucrez in domeniul agricol , iar zilele trecute am prins un cioban cu oile pe terenul meu cultivat cu grâu. Am sunat la 112 , a venit poliția și mi-au ... (vezi toată discuția)