avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Competenta instanta- nu stiu daca am postarea este ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Competenta instanta- nu stiu daca am postarea este potrivita aici

Pot actiona intr-o instanta germana (prin intermediul unei case de avocatura germane) o companie germana pentru o tulburare de posesie produsa in rromania de catre angajatii romani ai subsidiarei din romania ai companiei germane?
Exista posibilitatea promisiunii contractuale a unui procent din daunele interese obtinute ca modalitate de plata a acestei actiuni?
Cel mai recent răspuns: Ioan1965 , utilizator 00:20, 1 Noiembrie 2010
1 -Sigur ca puteti , numai sa va tine buzunarul .
2- Exista , sub forma unorariului de succes, dar acesta se plateste pe langa cheltuielile procesuale si onorariul avacatial standard (nu in loc de... ).

De ce nu-i actionati aici in Ro in judecata daca fapta s-a produs aici , si exista o firma subsidiara in Ro? Este mult mai ieftin pt dvs . si mult mai comod.
Pentru ca aici in .ro "si-au dat o lege" potrivit careia abuzurile lor petrecute pana la aparitia acesteia nu reprezinta infractiuni, respectiv Legea energiei 13/2007. Cum eu am fost tulburat in posesie dupa 1990 dar inainte de aparitia acestei legi, legitimitatea unei astfel de actiuni in .ro poate fi usor contestata "cu legea-n mana", repectiv 13/2007.
Tarile cu o democratie bine inradacinata, cum este Germania, cred ca au un respect mai mare pentru proprietatea privata.
O adresa pe mailul "juridic@compania_x.de" in care sa prezint abuzurile la care sunt supus, argumentate cu fotocopii ale actelor de proprietate, documentatie cadastrala, fotografii realizate inainte de tulburare si dupa ce acesta s-a produs (si continua sa existe) ar putea fi un demers coerent inaintea actionarii in instanta?
Depinde , ce urmariti prin aceasta actiune. Daca sperati sa primiti o compensatie , si sa ajungeti la o intelegere pt evitarea procesului , da, s-ar justifica.
Altfel nu faceti decat sa-i alarmati un pic , sa-si ia masuri de aprarare din timp.
Eu zic sa va cautati un avocat care are sediul cat mai aproape de instanta competenta unde urmeaza sa va judecati. In caz contrar , costurile cu deplasarile la instanta , si orele parcuse pe drum , s-ar putea sa atarne greu in factura finala.
Macar cu atat sper sa va fi ajuatat .
Va multumesc.
Am gasit un demers identic facut de cineva care incrimineaza aceeasi lege13/2007. A ajuns pana la CCR care a respins exceptia de neconstitutionalitate a articolului cu pricina.Banuiesc (sper) ca urmeaza CEDO in acest caz.
Asadar, judecata corecta in rromania? Doar pentru naivi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)
De ce nu se emite titlu de proprietate pe o punere in posesie partiala? Doina2010 Doina2010 In 2007 ni s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 30 ha in baza Legii 247/2005. In Nov. 2010 am fost pusi in posesie (PV de punere in posesie) pentru ... (vezi toată discuția)
Legea proprietații Kox98 Kox98 Eu lucrez in domeniul agricol , iar zilele trecute am prins un cioban cu oile pe terenul meu cultivat cu grâu. Am sunat la 112 , a venit poliția și mi-au ... (vezi toată discuția)