avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters175308

Activitate ContSters175308

Răspuns la discuția codul muncii, concediu de 3 luni
ok, mersi.
insa nu m-am referit la suspendarea/intreruperea activitatii, ci la posibilitatea de alipire a concediilor de odihna anual cu cel neplatit de 60 de zile.
sunt cet.R.M., iar legea a functionarului public la noi este nr.158 din 04.07.2008,
articolul 43: Concediul funcţionarului public
(1) Funcţionarului public i se acordă un concediu de odihnă anual, plătit, cu o durată de 35 de zile calendaristice, fără a se lua în calcul zilele de sărbătoare nelucrătoare. Concediul poate fi acordat integral sau divizat, cu condiţia ca una dintre părţi să nu fie mai mică de 14 zile calendaristice.
(2) În cazul în care vechimea în serviciul public depăşeşte 5, 10 şi 15 ani, concediul de odihnă anual plătit se măreşte cu 3, 5 şi, respectiv, 7 zile calendaristice.
(3) Înlocuirea concediului de odihnă anual nefolosit prin compensaţie în bani nu se admite, cu excepţia cazurilor de încetare a raporturilor de serviciu sau de transfer într-o altă autoritate publică. În cazurile specificate în prezentul alineat, funcţionarul public are dreptul la compensarea tuturor concediilor de odihnă anuale nefolosite.
(4) Funcţionarului public, din motive familiale şi din alte motive întemeiate, i se poate acorda, la cerere, concediu neplătit, cu o durată de pînă la 60 de zile calendaristice în decursul unui an. Concediul neplătit se acordă în modul stabilit de legislaţie.
(5) Funcţionarul public poate beneficia şi de alte tipuri de concedii conform legislaţiei. "
am citit articolele cu intreruperea activitatii din Legea 188/1999 a functionarului public din rom., dar despre concediile am gasit doar asta :
"ART. 33
(1) Functionarii publici au dreptul, in conditiile legii, la concediu de odihna, la concedii medicale si la alte concedii.
(2) Functionarul public are dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat." - cat se acorda concediu de odihna pt functionari pb in ro si in ce lege?
legile cu privire la funct.publ. din ro si md difera mult,
[ link extern ] )
da oricum, intrebare ramane fara raspuns.. #-o este posibil alipirea celor 2 concedii ??

buna ziua.
situatia :
1) Functionar public debutant angajat in luna iulie 2010, va beneficia de un concediu anual total la expirarea unui an, adica in luna august 2011. Este posibila alipirea la concediul anual platit - un concediu neplatit, fara intrerupere, ca in final, sa beneficieze de 95 de zile de concediu?(35 zile din conc.plat. + 60 zile din conc.neplat.)
2) Salariatului i se poate acorda conc.neplat. din motive familiale sau din alte motive intemeiate, in baza unei cereri. Care sunt acele "alte motive intemeiate" dupa opinia DVS.? studii la master ar fi un motiv? :)
Va multumesc
da, am vrut sa spun ca reprezentatul legal al institutiei este ruda/prieten cu parat.
situatia este urmatoare: reclamantul(reprezentant a unei institutiei publice) se judeca cu parat(intreprindere individuala)- incasarea datoriilor.
dupa o perioada reclamantul afla ca este in relatie de rudenie cu paratul si refuza sa participe la acest dosar. beneficiaza reclamantul de drept de refuz ? si care este procedura? prevede recuzarea anumite conditii?gradul de rudenie?si trebuie de anexat probe?
si daca s-ar afla in relatii de prietenie atunci ce poate face reclamantul?
aceasta recuzare e obligatoriu s-o aduci inainte de sedinta de judecata sau se poate exact in ziua procesului, ca dupa care judecatorul sa amane sedinta?
va multumesc frumos
contractul s-a incheiat in lipsa mea.
contractul este de antrepriza, incheiat intre o admin.publica si SRL, obiectul fiind lucrarile de reparatie a unui spital.
acum, si eu nu inteleg, care este logica ,daca executia are un termen(de ex.90 de zile)iar valabilitatea contractul;ui de un an?
si, acum am ridicat mai multe contracte, unde peste tot este aceiasi situatie.adica termenul de executie a lucrarilor si valabilitatea sun diferite.(bine ca aici nu au aparut litigii)
dar ma intereseaza altceva, cum arata un model de reziliere?
la instanta nu as dori sa apelez,
multumesc
buna ziua! va rog,sa ma ajutati, cum se face rezilierea unui contract(cum arata/model). am trimis un preaviz catre partea contractanta, in care am prevenit ca daca lucrarile nu vor fi executate la timp, vom solicita rezilierea contractului din motive intemeiate. nu am primit nici un raspuns. dupa care am expediat si cererea de reziliere. la fel, cererea a fost ignorata.
in contract nu sunt stipulate articolele cu privire la reziliere, modificare sau rezolvarea ltigiilor pe cale amiabila sau prin instanta de judecata. termenul de executie a fost de 90 de zile, care a expirat la 15 sept, iar valabilitatea contractului este pana la 31 decembrie 2010.
lucrarile s-au facut partial, dar cu intarziere, banii au fost alocate pt lucrul finisat.
cum pot face reziliere daca asa punct nici nu este specificat in contract?
multumesc pt ajutor
curento@yahoo.com