avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... codul muncii, concediu de 3 luni
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

codul muncii, concediu de 3 luni

buna ziua.
situatia :
1) Functionar public debutant angajat in luna iulie 2010, va beneficia de un concediu anual total la expirarea unui an, adica in luna august 2011. Este posibila alipirea la concediul anual platit - un concediu neplatit, fara intrerupere, ca in final, sa beneficieze de 95 de zile de concediu?(35 zile din conc.plat. + 60 zile din conc.neplat.)
2) Salariatului i se poate acorda conc.neplat. din motive familiale sau din alte motive intemeiate, in baza unei cereri. Care sunt acele "alte motive intemeiate" dupa opinia DVS.? studii la master ar fi un motiv? :)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 5 Noiembrie 2010
Legea 188/1999 a functionarului public.

ART. 85
Intreruperea activitatii la cerere reprezinta suspendarea temporara a functionarului public din functie pentru un interes personal legitim si se acorda de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice respective. Intreruperea se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

ART. 86
Durata intreruperii activitatii la cerere trebuie sa se incadreze intre 6 luni si 4 ani, cu drept de prelungire pentru o perioada de cel mult 4 ani. Prin legi speciale pot fi prevazute si alte perioade de intrerupere a activitatii pentru anumite categorii de functionari publici.

ART. 87
Functionarul public numit sau ales intr-o functie de demnitate publica se afla in intrerupere a activitatii la cerere pe durata mandatului.

ART. 88
La expirarea perioadei de intrerupere a activitatii la cerere functionarul trebuie sa solicite reintegrarea la autoritatea sau institutia publica la care a fost incadrat. Aceasta se acorda de drept. Reluarea activitatii inainte de expirarea termenului pentru care a fost aprobata intreruperea se face la cerere.
ok, mersi.
insa nu m-am referit la suspendarea/intreruperea activitatii, ci la posibilitatea de alipire a concediilor de odihna anual cu cel neplatit de 60 de zile.
sunt cet.R.M., iar legea a functionarului public la noi este nr.158 din 04.07.2008,
articolul 43: Concediul funcţionarului public
(1) Funcţionarului public i se acordă un concediu de odihnă anual, plătit, cu o durată de 35 de zile calendaristice, fără a se lua în calcul zilele de sărbătoare nelucrătoare. Concediul poate fi acordat integral sau divizat, cu condiţia ca una dintre părţi să nu fie mai mică de 14 zile calendaristice.
(2) În cazul în care vechimea în serviciul public depăşeşte 5, 10 şi 15 ani, concediul de odihnă anual plătit se măreşte cu 3, 5 şi, respectiv, 7 zile calendaristice.
(3) Înlocuirea concediului de odihnă anual nefolosit prin compensaţie în bani nu se admite, cu excepţia cazurilor de încetare a raporturilor de serviciu sau de transfer într-o altă autoritate publică. În cazurile specificate în prezentul alineat, funcţionarul public are dreptul la compensarea tuturor concediilor de odihnă anuale nefolosite.
(4) Funcţionarului public, din motive familiale şi din alte motive întemeiate, i se poate acorda, la cerere, concediu neplătit, cu o durată de pînă la 60 de zile calendaristice în decursul unui an. Concediul neplătit se acordă în modul stabilit de legislaţie.
(5) Funcţionarul public poate beneficia şi de alte tipuri de concedii conform legislaţiei. "
am citit articolele cu intreruperea activitatii din Legea 188/1999 a functionarului public din rom., dar despre concediile am gasit doar asta :
"ART. 33
(1) Functionarii publici au dreptul, in conditiile legii, la concediu de odihna, la concedii medicale si la alte concedii.
(2) Functionarul public are dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat." - cat se acorda concediu de odihna pt functionari pb in ro si in ce lege?
legile cu privire la funct.publ. din ro si md difera mult,
[ link extern ] )
da oricum, intrebare ramane fara raspuns.. #-o este posibil alipirea celor 2 concedii ??

Da, este posibila alipirea celor doua concedii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu de odihna lani lani Va rog sa ma lamuriti cu o problema: un functionar public intra in concediu de maternitate pe la jumatatea anului. Cum ii socotesc dreptul la zilele de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu viorelvancea viorelvancea Bună ziua. Vreau să lămuresc un aspect, legat de suspendarea raportului de serviciu la un funcţionar public cu statut special, în situaţia în care ar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmenliv carmenliv functionarul public poate beneficia de concediu de odihna integral in cazul in care acesta a fost internat mai multe luni in spital? Care este baza legala care ... (vezi toată discuția)