avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... relatiile de rudenie/prietenie intre reclamant si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

relatiile de rudenie/prietenie intre reclamant si parat

situatia este urmatoare: reclamantul(reprezentant a unei institutiei publice) se judeca cu parat(intreprindere individuala)- incasarea datoriilor.
dupa o perioada reclamantul afla ca este in relatie de rudenie cu paratul si refuza sa participe la acest dosar. beneficiaza reclamantul de drept de refuz ? si care este procedura? prevede recuzarea anumite conditii?gradul de rudenie?si trebuie de anexat probe?
si daca s-ar afla in relatii de prietenie atunci ce poate face reclamantul?
aceasta recuzare e obligatoriu s-o aduci inainte de sedinta de judecata sau se poate exact in ziua procesului, ca dupa care judecatorul sa amane sedinta?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:27, 4 Noiembrie 2010
a se vedea reglementarile privind functionarii publici : incompatibilitate, conflict de interese !
Recuzarea cui? a reclamantului?- nu exista asa ceva. Va trebui sa dati mai multe detalii, din cate inteleg reclamantul e o institutie publica, deci e persoana juridica, persoanele juridice nu au rude/prieteni. vreti sa spuneti ca reprezentantul legal al institutiei e ruda cu paratul? sau va referiti la consilierul juridic al institutiei publice? dati mai multe detalii pentru a primi un raspuns corect si complet
da, am vrut sa spun ca reprezentatul legal al institutiei este ruda/prieten cu parat.
Reprezentantul legal al institutiei publice are obligatia sa apere interesele institutiei publice prin orice mijloc legal. In cel mai bun caz poate desemna o alta persoana sa reprezinte in instanta institutia respectiva, dar acest fapt nu-l scuteste de obligatiile sale ca reprezentant legal al institutiei.
In calitate de angajat al respectivei societati isi indeplineste obligatia de serviciu de a apara interesele acelei societati intr-un litigiu,in urma mandatului primit de la conducerea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudenie cu avocatul ionmircea ionmircea Doua persoane, rude de gradul 1, au un proces. Avocatul, care reprezinta una din parti, este la randul sau, ruda cu ambele parti. Intebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate?urgent cola cola eu cola sunt reclamant in proces impreuna cu toti membrii de sindicat , inclusiv persoanele din conducerea institutiei .Obiect:suplimentul postului, treptei de ... (vezi toată discuția)
Avocat - client - reclamant - procuror - rudenie serbandenis51 serbandenis51 Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: Sunt parat intr-un proces civil cu o ruda. Aparatorul angajat de aceasta ruda ne este de fapt ruda la amandoi; in ... (vezi toată discuția)