avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate aurelian2006

Activitate aurelian2006

Răspuns la discuția Recurs societate asigurari
Dar nu se judeca in aceasta instanta daca a fost infractiune sau contraventie ci doar daca trebuie sa platesc dpdv legal.
La momentul acela legea prevedea o limita a alcoolemiei de 0.8 iar rezultatul de la IML este aproximativ si nu exact.
De aceea reiterez ideea ca am nevoie de un avocat pentru a-mi formula recursul deoarece trebuie depus pana pe data de 4 ianuarie
Din cate am inteles eu in cazul contraventiei acopera asigurarea iar in cazul infractiunii plateste vinovatul, Ma insel ? (din punct de vedere legal, nu moral)
Din cate am inteles eu scoaterea de sub urmarirea penala inseamna contraventie si nu infractiune!
Buna ziua,
Caut si eu un avocat pentru a-mi formula un recurs.
Problema este urmatoarea :
- acum doi ani am condus autovehiculul sub influenta bauturilor alcoolice si am avut un accident usor cu un alt autovehicul
-culpa pentru accident mi s-a datorat
-am fost cercetat penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si am primit de la IML o valoare a alcoolemiei aproximative de 0.93
- am primit de la parchet ordonanta cu scoaterea de sub urmartire penala
-am fost actionat in instanta civila de catre societatea de asigurari pentru recuperarea daunelor si am pierdut la instanta de fond
-acum trebuie sa fac recurs si am nevoie de un avocat pentru asistenta, sper sa gasesc aici
Răspuns la discuția Rezolutie alcoolemie
E vorba de 8000 ron dar intrebarea mea era daca in conditiile actuale eu trebuie sa platesc banii aia sau nu, si daca da ce ii mai intereseaza pe ei partea penala ?
Iar alta intrebare cat costa sa fac si eu o intampinare ?
Va rog sa imi spuneti ce inseamna scoaterea de sub urmarire penala in cazul meu.
Acum doi ani am condus baut si am avut un accident usor cu un alt autovehicul, totusi cu avarii. Celalat si-a reparat masina pe asigurarea mea iar acum eu am primit o rezolutie de la procuror cu scoaterea de sub urmarire penala dar am fost chemat in judecata si de catre asigurator pentru recuperarea sumei platita de ei pentru repararea masinii cu care am avut accident.
Tin sa precizez totusi ca alcoolemia calculata de catre IML era de 0.95 la mie la ora producerii accidentului.
Rezolutia procurorului inseamna ca fapta nu e infractiune sau ca este dar mi-a dat doar amenda administrativa ?
Orice situatie in care tu esti obligat sa ii despagubesti trebuie trecuta in CIM sau se ataseaza un act aditional la CIM semnat de tine. Nici o lege nu te obliga sa-i despagubesti daca tu nu ai semnat asa ceva , chiar daca exista o asemenea clauza la CCM la niv. unitatii. Daca vrei poti sa-mi trimiti si mie pe mail contractele semnate la primirea bursei si la angajare--- aurelian_buican@yahoo.com-------
Pentru ai da in judecata nu mai platesti taxa de timbru si te poti reprezenta singur , asa ca banii pt.
aciunea in justitie nu mai reprezinta un impediment.Succes Angel
Răspuns la discuția ore suplimentare
In cazul negocierii contractului colectiv de munca la nivel de unitati exista obligatia respectarii ccm la niv. nat. sau doar codul muncii, sau se alege cea care avantajeaza mai mult salariatul ?
Ma refer la orele suplimentare care varianta se aplica ?