avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Daca fac o sesizare la Itm pt ca nu mi se platesc ore suplimentare si mi se acorda repaus doar o zi la 2 saptamani care sunt sansele mai mari ? , sa fiu data afara sau sa obtin ceea ce are fi legal - aflandu-ne in tara tuturor posibilitatilor !
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 20:34, 28 Februarie 2006
amandoua
Regula la ore suplimentare este ca ele se compenseaza in timp liber si doar daca nu este posibil ele se platesc. Oricum ele se platesc, dar daca nu ti-ar compensa cu timp liber atunci ti s-ar mai plati suplimentar.
In CIM SE INSCRIU 8 ORE. IN REALITATE SE LUCREAZA ZECE SI CHIAR PESTE. CUM SE POATE CERE REDUCEREA TIMPULUI EFECTIV LUCRAT LA OPT ORE CAT SCRIE IN CONTRACT?
VA MULTUMESC
PRIN CONTRACT ESTI OBLIGAT LA 8 ORE.INSA..DACA NU STAI CAT E NEVOIE-ABUZ- ITI GASESC EI NOD IN PAPURA SI ITI DAU PAPUCII.Fa o cerere prin care iti ceri drepturile pt orele lucrate suplimentar.
Orele suplimentare se presteaza cu acordul salariatului. Exceptie fac situatiile de forta majora (eu stiu, arde fabrica, sunt inundatii, etc.)
Teoretic ei nu t epot obliga sa faci ore suplimentare. Practic: subscriu la raspunsurile anterioare. Dar ai putea sa soliciti plata orelor suplimentare.
Curaj si bafta

Alte discuții în legătură

Compensare ore suplimentare cu ore libere platite cu 200% ?????? CODUL MUNCII:"Art. 117. - (1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 109, este considerată muncă ... (vezi toată discuția)
Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)