Buna ziua .
Ma numesc Munteanu George si locuiesc in orasul Tulcea,str Timpuri Noi nr 10.
Pe aceasta cale vreau sa fac cunoscuta nepasarea autoritatilor locale privind ravena care o au in administratie la nr.10A pe aceeasi strada,care se afla in spatele casei mele.
In luna mai anul trecut din cauza ploilor cazute si a dirijarii apei pluviale de pe 3 strazi s-au prabusit malurile iar de atunci are loc erodarea continua a acestora.Din aceasta cauza eu si familia mea suntem in pericol iminent de prabusire a casei.
Am facut sesizari la autoritatile locale dar fara nici un efect.Au venit,s-au uitat si atat.De anul trecut ,din decembrie au zis ca vor face un proiect pentru a putea tine o licitatie,dar nimic concret nu avem nici pana azi.Poate vor lua o masura dar Dumnezeu stie cand.Efectiv dormim cu frica ca oricând ni se poate prabusi casa.Speram la un ajutor din partea dv.Ce am mai putea face noi.Ne gandim la o actiune in Instanta,dar nu stim cum sa facem.
Noi suntem batrani,eu sunt bolnav cronic ,stau mereu conectat la aparatul de oxigen.
Nepotii si-au facut si ei o casuta cu autorizatie de constructie prin credit bancar.si ei sunt in aceeasi situatie ca si noi.
Multumim.
Buna seara.Eu ca persoana juridica am construit un hotel.Acoperisul acestui hotel este din stuf.La momentul respectiv,furnizorii locali autirizati de stuf nu aveau pe stoc materie prima,asa ca am achizitionat de la diferite persoane fizice(cu dispozitii de plata)stuful necesar.La un control al Garzii Financiare,mi s-a spus ca nu am voie sa cumpar de la persoane fizice,decat de la cele autorizate si se confisca stuful.ce-i de facut?Multumesc.
Ei sunt proprietari.Au avut 2 copii.Soacra mea s-a certat cu ei si a plecat din curte.Unchiul este decedat.Doar noi stam cu ei.S-a stabilit ca casa sa ne-o dea noua prin contract de intr.,iar cealalta jumatate nepotului din partea fiului decedat.Ne poate face contract dor pe casa?Batranii sunt pensionari.Nu au pretentii la nici o plata din partea noastra.Doar sa fim alaturi de ei.Taxele,impozitele aferente casei cine le plateste?sotul sau bunicii?
Cand intra casa in proprietatea sotului?Si bunicii pot face contractul doar pe casa si jumatate de curte,urmand ca cealalta jumatate de curte sa-i ramana unui alt nepot?
Buna ziua!Bunicii din partea sotului vor sa faca pe numele lui un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si inmormantare. Casa cand va intra in proprietatea lui dupa semnarea contractului sau dupa decesul bunicilor?Atunci va fi bun dobandit in timpul casatoriei cu mine,tinand cont ca doar el este trecut in contract?Cam la ce costuri se ridica un asemenea contract?Multumesc.
Buna ziua!Noi suntem un cuplu de tineri casatoriti si locuim cu bunicii din partea sotului.Tot aici mai locuiesc si socrii cu cumnata mea.Soacra mea mai are un frate,dar care locuieste in alt oras cu familia.Soacra are un credit la banca (de nevoi personale,fara garantii)dar nemaiavand de lucru nu a mai putut plati ratele si a intrat cu dosarul la o firma de recuperare.Casa in care locuim este a bunicilor si vor sa ne faca acte (mie si sotului meu)pe jumatatea cuvenita soacrei(se pune problema ca dupa moartea unuia din cei batrani,sa se faca succesiunea si banca sa ia partea soacrei).Care varianta e mai buna?Act de donatie sau testament cu clauza de intretinere pana la incetarea din viata?Multumesc.