avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau testament?

Buna ziua!Noi suntem un cuplu de tineri casatoriti si locuim cu bunicii din partea sotului.Tot aici mai locuiesc si socrii cu cumnata mea.Soacra mea mai are un frate,dar care locuieste in alt oras cu familia.Soacra are un credit la banca (de nevoi personale,fara garantii)dar nemaiavand de lucru nu a mai putut plati ratele si a intrat cu dosarul la o firma de recuperare.Casa in care locuim este a bunicilor si vor sa ne faca acte (mie si sotului meu)pe jumatatea cuvenita soacrei(se pune problema ca dupa moartea unuia din cei batrani,sa se faca succesiunea si banca sa ia partea soacrei).Care varianta e mai buna?Act de donatie sau testament cu clauza de intretinere pana la incetarea din viata?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:11, 2 Noiembrie 2010
Perfectati , in forma consensuala,un contract de intretinere.
Insa acest act poate fi revocat, prin actiunea pauliana , intrucat este unul incheiat in vederea fraudarii intereselor creditorului.

act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare sau donatie ContSters48919 ContSters48919 As dori sa stiu diferenta dintre un act de vanzare-cumparare si o donatie, deoarece intentionez sa renunt la 1/2 dintr-un apartament in favoarea unei persoane ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)