avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate angel_3ro

Activitate angel_3ro

Răspuns la discuția Uzucapiune sau iesire indiviziune
Multumesc! Am vorbit la notar doar ca nu a avut timp sa ma lamurasca.
Deci pentru indiviziune, ma prezint la notar, cer iesirea din indiviziune si dansul ii va cita pe ceilalti frati?
Ma scuzati ca insist dar vreau sa rezolv cat mai repede si sa stiu ce am de facut!
Si o intrebare in plus: daca in certificatul de mosternire nu e trecuta casa, pot intabula casa direct pe numele nostru?! Nu stiu de ce nu a fost trecuta in certificat, acuma am observat si eu ca nu e mentionata.
Răspuns la discuția Uzucapiune sau iesire indiviziune
Multumesc!
Pentru cererea de indiviuziune trebuie sa ma adresez unui notar sau unui avocat? Si trebuie mai intai sa astept intabularea pe bunicul+mostenitori( va fi gata pe la sfarsitul lui august) sau ma pot apuca de pe acuma?
La fel daca incerc sa ma inteleg cu mostenitorii sa renunte in favoarea noastra, trebuie sa am intabularea facuta? Si ei fac un act de donatie sau cum?
Buna ziua, o intrebare va rog mult: bunicii au murit acum 33 respectiv 18 ani.
In urma lor au ramas 3 frati, o casa si terenuri. Au facut succesiunea si avem un certificat de mostenitor in care fiecare are o cota parte.
Doar unul din frati a folosit/reparat/imbunatatit casa si terenurile, si a platit taxele si impozitele timp de 18 ani.
Nu e intabulat nimic la aceasta ora.
Putem cere trecerea casei+terenurilor in posesia acelui frate, daca restul nu s-au interesat in 18 ani de acestea? Daca da cum si unde.
Daca nu, are sens sa cerem o iesire din indiviziune? Am vrea sa avem si noi niste acte de proprietate tinand cont ca am avut grija atata vreme de acestea.
Multumesc!
Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu a murit acum 18 ani si mi-a lasat un testament deoarece eu am avut grija de el, in care imi lasa casa+pamant. Mai am 2 frati, insa la succesiune notarul ne-a spus ca deoarece mama (care a decedat acum 33 ani ) nu a lasat testament, averea se imparte in cote parti la toti 3 fratii.
Asa ca am un certificat de mostenire in care se specifica cate cote parte are fiecare frate.
Problema este ca de atunci de 18 ani incoace eu repar casa, eu platesc taxele si impozitele, pe frati neinteresandu-i nimic.
Acuma as vrea sa intabulez totul, si deoarece titul de proprietate e pe tata, expertul topograf mi-a spus ca intabularea se face pe tata+toti 3 fratii, si apoi sa ma inteleg eu cu fratii sa trecem totul doar pe mine.
Partea rea e ca eu nu am mai vorbit cu ei de 18 ani si din pacate nici nu ne intelegem.
Cum se procedeaza in aceste cazuri?
Exista vreo cale prin care sa minimizez contactul cu ei, adica sa pot intabula doar pe mine? Daca nu s-au interesat atatia ani de casa, pot veni acuma cu pretentii?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Reprezentare coproprietar rabla
Buna, multumesc de raspuns, in cartea de identitate este trecut tata proprietar/detinator, dar jos mai este o rubrica de Mentiuni, unde este scris de mana "coproprietar doamna XY"...
Certificatul de inmatriculare este doar pe tata, iar la Administratia Financiara doar tata este trecut.
Buna, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu are o masina veche de vreo 30 de ani. El este trecut in toate actele masinii, doar ca am vazut ca in cartea de identitate este trecut la mentiuni cum ca si mama e coprorpietar.
Eu vreau sa casez masina prin programul remat, si deoarece parintii mei vor fi plecati din tara, am facut o procura prin care il pot reprezenta eu pe tata la autoritatile la care e nevoie.
Intrebarea mea e, ar trebui sa fac o procura cum ca o pot reprezenta si pe mama? Sau nu e nicio problema, tatal fiind proprietar (in actele masinii, la administratia fiscala, etc). Imi va crea vreo problema acea mentiune de coproprietate?
Cum as putea procesa incat sa fiu sigura ca nu vor fi probleme, deoarece imi va fi greu sa mai obtin procuri de la parinti dupa ce pleaca.
Multumesc mult.
PS: bineinteles ca si mama e de acord cu casarea masinii :)
Buna dimineata, nu este nicio eroare desi pare ciudat.
Fratele meu a castigat masina la CEC, pe vremea cand se putea castiga cu carnetele acelea de CEC. Insa avand vreo 7 ani, nu a putut fi trecut el pe cartea masinii. Insa la impozite a putut fi trecut.
Nu exista niciun act de vanzare/imputernicire, nimic. Doar ca asa erau legile in 1978.
Si de atunci, de peste 30 ani, el tot plateste impozitul, dar pe carte e tata. Nu am avut vreodata probleme cand ne-a oprit politia, si nici la impozite. Doar acum cu rabla se pare ca o sa ma ciocnesc de acest lucru.
Buna ziua tuturor! Ma ajutati cu un sfat?
O sa cumpar o masina prin rabla 2013, stiu ca inca nu s-a stabilit nimic dar vroiam sa va intreb daca stiti din anii anteriori.
Masina veche este inregistrata la administratia financiara pe numele fratelui meu, si suntem la zi cu impozitele - o si avem de 30 de ani. Insa talonul si cartea de inmatriculare sunt pe numele tatalui meu - acu 30 de ani asa era regula: trebuia sa ai masina ca sa poti conduce si fratele meu nu stia sa conduca la acea vreme.
Intrebarea e, credeti ca ar fi o problema acest lucru? Inainte cand tichetele erau tot nominale, cine era considerat proprietar, fratele sau tata?
As vrea ca masina sa fie ori pe numele meu ori pe al fratelui. Exista posibilitatea ca acum sa facem toate actele pe o singura persoana, fie eu, fie fratele? Daca da, cum? Ar trebui sa se faca vreo donatie de la proprietar la mine, sau altcumva, sau nu e nicio problema deoarece masina e in familie?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția despre chirii
Pai ma ocup azi de plangere. Ne-am chinuit sa ne gasim alt apartament cu chirie unde sa nu avem gandacei, si acum avem si contract semnat, cu chiria buna trecuta in clar. Deci din greseli se invata. Si cu vechiul proprietar o sa depundem plangere, macar sa nu pateasca altii ca noi. Multumesc inca o data de ajutor!
Răspuns la discuția despre chirii
Multumesc frumos de toate raspunsurile. Ce sa va zic, am fost naiva si am crezut ca depune acel contract la Administratia Financiara si ca de aceea nu imi lasa si mie un exemplar. Banii nu i-am recuperat nici pana acum, si la telefon nu imi mai raspunde. Deci cred ca am ramas fara bani...si cu invataura de minte sa am incredere in oameni. Sa ii fac o notificare scrisa prin care il amenint ca fac o plangere penala nu stiu ce rost ar mai avea daca nu am dovezi scrise cu care sa demonstrez ca eu spun adevarul...