avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre chirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre chirii

Buna , am si eu o intrebare. Am stat in chirie stabilind cu proprietarul ca vom ramane 3 luni. Din cauza ca apartamentul e invadat de gandaci cat soarecii, am vrea sa plecam mai repede de termenul stabilit, deci dupa 2 luni. Noi am platit 2 luni avans si o luna garantie. Proprietarul zice ca garantia ii ramane lui si ca mai trebuie sa ii platim o luna. E corect? Putem recupera garantia de la el? Multumesc mult de ajutor.
Cel mai recent răspuns: johnutz2407 , utilizator 20:36, 27 Ianuarie 2009
in ce baza ati platit chiria??exista contract? daca da, ce prevede contractul????
am semnat un contract in care chiria e de 2 mil pe luna si in care scrie ca am platit integral, pe 3 luni. acesti bani. acest conrtact e de la 1 aug pana la 31 octombrie. insa nu am niciun exemplar si nici nu stiu daca l-a inregistrat. noi chirie ii dadeam de fapt 500 euro pe luna...
1. Faceti niste poze cu gandacii (nu e gluma) din care sa se vada ca e vorba despre apartamentul in cauza. E o proba pentru motivul privind rezilierea contractului.
2. Daca chiar nu aveti un exemplar din contract cam stam de vorba degeaba.
3. Daca totusi gasiti pe undeva un exemplar puteti recupera doar ceea ce ati scris pe hartie (adica 200 lei) si, inafara unei posibile (dar improbabile) intelegeri numai prin instanta de judecata.
4. Eventual, amenintati-l ca daca nu va da garantia inapoi ii otraviti "prietenii" din bucatarie si baie (cu ceva care provoaca o moarte lenta si dureroasa). Dupa cat de bine hraniti si impresionanti ati descris ca sunt acestia s-ar putea ca proprietarul sa fie atasat sentimental de ei :((


Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
, simulare in contracte, evaziune fiscala, , plus plata unei sume asa de mari fara dovada unei chitante , ce tragica situatie trebuie sa incercati sa justificati ceea ce pretindeti pt. a avea sanse de castig
cum se poate ajunge la stfel de fapte?
Aurel Calauz a scris:

cum se poate ajunge la stfel de fapte?

Ma iertati, dar suna cam naiv. Sunteti din Romania ?

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si chirie Foci Foci Buna seara. Voi spune pe scurt povestea si sper sa gasesc putin ajutor. Eu stau in chirie la Unirii si garsoniera in care stau este infestata cu gandaci (ca si ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie emilia_ispas emilia_ispas Va solicit parerea in legatura cu urmatoarea situatie. Inainte de Craciunul 2017 am vizionat un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Apartamentul era curat, ... (vezi toată discuția)