avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare garantie si chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare garantie si chirie

Buna seara. Voi spune pe scurt povestea si sper sa gasesc putin ajutor. Eu stau in chirie la Unirii si garsoniera in care stau este infestata cu gandaci (ca si toata zona, de altfel). Nu stiam asta cand am inchiriat-o si dupa multe discutii nu cred ca proprietarul va face ceva in acest sens. Deja nu mai pot dormi, au ajuns pana si in pat. Garsoniera este mereu curata, vasele spalate, gunoiul dus zilnic, nu exista motiv pentru gandaci. Intrebarea este urmatoarea, am ce face dpdv legal pentru a-mi obtine garantia inapoi si eventual ultima chirie ca sa ma mut cat mai repede? Contractul este facut pe 1 an si inscris la ANAF. Proprietarul este evreu si comunic cu agentul imobiliar care se ocupa de proprietatile acestuia.
Cel mai recent răspuns: Foci , utilizator 13:13, 18 August 2022
Pentr analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Anterior oricarui demers studiati responsabil clauzele asumate contractual,verificati daca ati prevazut termene si condittii rezilere contract de locatiuneTteoretic ,motivat de aspectul invocat aveti dreptul legal sa solicitati rezilierea unilaterala,invocand anumite motive temeinice si legale
Referitor la garantie ..trebuie sa stiti ca intretinerea lunara se calculeaza pentru una sau doua luni in urma ,astfel ca daca dv de ex reziliati contractul in luna august,cota de intretinere aferenta lunii respective va fi afisata in septembrie sau octombrie,proprietarul urmand sa achite din garantia depusa de dv
Contactati agentul imobiliar expuneti problema cu care va confruntati si fie pentru solutionare accepta dezinsectie si deratizare fie accepta rezilerea unilaterala a contractului
Succes !


ynocentta a scris:


Referitor la garantie ..trebuie sa stiti ca intretinerea lunara se calculeaza pentru una sau doua luni in urma ,astfel ca daca dv de ex reziliati contractul in luna august,cota de intretinere aferenta lunii respective va fi afisata in septembrie sau octombrie,proprietarul urmand sa achite din garantia depusa de dv.

Deci eu pot sa nu mai platesc facturile pe luna aceasta si le va plati din garantie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gandaci in locuință închiriată, ce pot face ? sebyca16 sebyca16 Buna ziua , stau in chirie si sunt multi gandaci , când am semnat contractul nu erau poate pentru ca era mai frig dar acum pe vara au aparut , am incercat mai ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii periodice sau la nevoie a dezinsectiei de catre asociatia de proprietari iuliandrv iuliandrv in ultimele 3 saptamini si fac de cap gindacii de bucatarie si de canal in blocul in care locuiesc. desigur sunt citiva proprietari care probabil maninca supa ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil de dezinsectie intr-un camin? mrrnd mrrnd Buna ziua! Nu am stiut ce titlu mai potrivit sa pun asa ca o sa explic putin mai pe larg. Stau intr-un camin, nu este camin studentesc, nu trebuie sa fii ... (vezi toată discuția)