Aceeasi problema o am si eu, in 2010 am fost implicat intr-un accident, respectivul a fugit de la locul faptei. dupa alergaturi pe la politie timp de doua saptamani am reusit sa dau de el. Si-a recunoscut fapta, numai ca in momentul accidentului acesta nu avea permis de conducere intrucat il avea suspendat pentru alcool. Politia mi-a dat o scrisoare catre firma de asigurari, acestia au acceptat, mi-au reparat masina dar luna trecuta m-am trezit acasa cu o invitatie la conciliere. Eu intre timp am depus o sesizare la CSA dar pentru cei de acolo este totul pe roz. Am vorbit si cu un avocat, si acesta la randul lui a luat legatura cu cei de la CSA si chiar le-a dat dreptate. Nu stiu ce sa mai cred. Pe de alta parte am aflat ca asiguratorul are un contrct direct cu service-ul dar asta nu ii determina cu nimic sa plateasca mai repede. Mai mult de atat service-ul nuci macar nu trebuia sa-mi dea masina pana ce nu aveau banii in cont. Repet, nu stiu ce sa mai cred. Astept din zi in zi citatia. Evident ca este vorba de euroins, despre care am aflat ca sunt in insolventa.
astept sfaturi si pareri
buna seara, am achitat si eu taxa ptr un autoturism prin septembrie- octombrie 2009, in constanta, ce parere aveti, o pot recupera?
poate stiti si un avocat care se poate ocupa de aceasta problema, din constanta.
Acum cateva zile, am achizitionat de pe internet un instrument muzical. La primirea produsului am constatat ca, desi obiectul se afla intr-o stare tehnica foarte buna, calitatile sale nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele si, de aceea am contactat firma furnizoare in vederea returnarii produsului. Reprezentantii firmei au refuzat ferm aceasta initiativa , precum si initiativa de schimbare a produsului cu unul din aceeasi categorie, caz in care eu ma obligam sa platesc o eventuala diferenta de pret.
In urma discutiilor avute cu unul din reprezentantii firmei, acesta a inceput sa imi aduca injurii si chiar sa ma ameninte ca ma va da in judecata.
Nu m-am lasat intimidat de amenintarile acestuia si am intocmit actele necesare pentru a le depune la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, in momentul de fata asteptand un raspuns - banuiesc favorabil -.
Mi-am intemeiat sesizarea pe dispozitiile ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului”.
Acum vine si intrebarea mea: va putea sa ma acuze in instanta de ceva?
Eu mi-am cumparat un instrument muzical de pe internet. Dupa ce l-am primit, facandu-i proba, nu mi-a multumit asteptarile. As putea sa imi recuperez banii sau sa mi-l schimbe? multumesc