avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate A.lex

Activitate A.lex

Va rog, nu stie nimeni sa-mi dea un raspuns?
Am vazut ca sunt tot felul de site-uri unde platesti o suma mica prin sms si postezi anunturi de genul acesta: " ...am pierdut...il declar nul..." este oK sa procedez asa?
sau trebuie sa declar actele intr-un ziar nule si sa pastrez aparitia ziarului?
Va rog aplecati-va un minut si pentru raspunsul la intrebarea mea.

Va multumesc!
Buna ziua,

Doresc sa declar nule documentele care mi-au fost sustrase din locuinta personala actiune ce face obiectul unui dosar aflat in cercetare in cadrul Sectiei I de Politie Rurala Constanta. Va rog sa-mi comunicati care sunt demersurile , documentele cat si costurile necesare in vederea realizarii nulitatii pentru documentele in cauza.
Politia mi-a spus ca trebuie sa declar in Monitorul Oficial.
Monitorul Oficial are pe site anuntul : "
Nu se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, nefiind prevăzute de lege:
· pierderea buletinului/cărţii de identitate a persoanei
· pierderea permiselor de muncă
· pierderea actelor de stare civilă (certificate de naştere, de căsătorie, de deces)
· pierderea contractelor de vânzare-cumpărare/închiriere apartament
· pierderea documentelor cadastrale
· pierderea carnetelor de sănătate
· pierderea carnetelor de student
· pierderea legitimaţiilor de serviciu sau a legitimaţiilor militare
· pierderea carnetului de rentier
· pierderea atestatelor profesionale eliberate de ARR
· pierderea certificatelor de înmatriculare societăţi comerciale sau a certificatelor constatatoare, eliberate de ORC
· pierderea ştampilelor societăţilor comerciale
· pierderea documentelor de asigurare (poliţe, contracte, cereri, vignete)
· pierderea avizelor de funcţionare
· pierderea cărţii de intervenţie şi a avizului de atribuire a numărului de ordine pentru casa de marcat fiscală
· orice anunţ pentru care legea nu a prevăzut publicarea în Monitorul Oficial


Vă rugăm să nu trimiteţi cereri şi să nu achitaţi taxă pentru publicarea acestor acte în Monitorul Oficial al României ! "

#-o
Nu gasesc nicaieri cum sa procedez. Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc
Buna ziua si La Multi Ani pentru noul an!

Va rog sa ma mai ajutati cu o nelamurire.

Am depus la Tribunal cererea de renuntare la judecata insotita si de o copie a ordinului de plata, insa Societatea imi spune prin avocatul lor ca nu este relevant si ca Judecatoria nu va renunta la judecata doar prin depunerea cererii
In consecinta Societatea doreste ca eu sa fac o declaratie la notariat prin care sa declar ca am primit prima si ca " nu mai am niciun fel de pretentii fata de aceasta societate.
In consecinta, în temeiul dispoziţiilor art. 247 din Codul de Procedură Civilă, prin prezenta renunţ la însuşi dreptul pretins prin cererea de chemare în judecată care formează obiectul dosarului nr. ..... aflat pe rolul Tribunalului – Secţia Civilă prin care am solicitat în contradictoriu cu societatea „parata sa fie obligata sa imi plateasca prima de nastere copil”.
si la final ca
", împuternicesc prin prezenta pe avocat .........., să depună şi să susţină prezenta declaraţie, precum şi să solicite instanţei de judecată să ia act de prezenta declaraţie, precum şi să prezinte declaraţia în faţa oricărei persoane fizice, juridice, instituţie publică sau privată, instanţă judecătorească dacă se solicită acest lucru."

Este ok acesta declaratie ? . Pentru ce vor sa preia total controlul acestui dosar ? Prin " renunt la orice pretentie" cat de larg este intelesul frazei? renunt la orice legatura cu Societatea? la intoarcerea la locul de munca dupa concediu? Eu asa interpretez...:">
Cum pot verifica daca a fost anulat procesul?

Va multumesc.

Eu am trimis cererea la Tribunalul din raza de domiciliu prin mandat postal cu confirmare de primire.Nu am platit nicio taxa de timbru si ma reprezint singura fara avocat. Trebuie sa iti redactezi cererea de chemare in judecata in baza faptelor si sa le atasezi in copie documente justificative in doua exemplare (una pt tribunal si una pentru parat) gasesti modele de cereri pe internet.

Eu acum am alta problema. Firma dupa ce a primit citatia ma suna sa-mi spuna ca imi plateste prima de nastere si vor sa-mi retrag plangerea :D.

Daca ma poate ajuta cineva cum sa procedez in acesta situatie? Ma gandesc ca trebuie sa trimit tribunalului copie dupa ordinul de plata...si sa cer anularea plangerii datorita stingerii conflictului de munca ?

Multumesc.
In data de 10.11.2010 am trimis prin mandat postal cu confirmare de primire, o cerere de chemare in judecata pentru parata-angajatoare in baza articolului 51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 , pentru ca parata sa fie obligata sa imi plateasca prima de nastere copil. Confirmarea de primire a sosit in data de 17.11.2010 pentru data de 12.11.2010.

Conform legislatiei : "Judecarea conflictelor de munca sunt de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila (art. 284 alin. (1) Codul muncii). Conflictele de munca sunt de competenta materiala a tribunalului, in prima instanta, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante (art. 2 Cod procedura civila). Instanta competenta teritorial este cea in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul (art. 284 alin. (2) Codul muncii). Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile)"

Am primit termen pentru 12 ianuarie 2011!!! nu se mai aplica regula " in regim de urgenta" ?

Imi puteti da un sfat asupra a ceea ce pot face in aceasta privinta?

Va multumesc.
As mai dori sa va intreb daca este posibila trimiterea acestei plangeri online sau prin posata, referindu-ma aici la Judecatoria Constanta?
Multumesc.
Multumesc pentru indrumare.
As vrea sa va mai intreb daca trebuie sa mai tin cont si de alte aspecte?
Buna ziua,

Va rog respectuos sa ma ajutati in realizarea demersurilor pentru realizarea cu succes a unei plangeri catre Judecatoria Orasului privind solutionarea unui conflict de munca pe - art.2 ,art.3, art.51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 pentru acordarea primei de nastere copil.
Pe scurt am solicitat firmei acordarea primei de nastere, mi-a fost refuzat verbal, am facut plangere la ITM si m-au redirectionat catre Judecatorie.
Stiu ca fiind un conflict de munca, nu sunt cheltuieli de judecata si nu este nevoie de avocat.
Vreau sa stiu cui ii adresez plangerea? (D-lui Procuror, Judecator?)
sau carui birou ma adresez?
Cum procedez cand ajung acolo?
Cum decurge un astfel de proces?
Pe scurt pasii de urmat pentru finalizarea acestui proces.

Va multumesc.