avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate DanielStefan

Activitate DanielStefan

Bună ziua! Vreau să închei un contract de comodat sub semnătură privată pentru înființare PFA. Este valabil si pentru acest demers? Pentru activitățile pe care le voi desfășura eu, doar muncă de birou, nu îmi este necesar decât un spațiu mic de 4-5 mp. Se poate trece un spațiu în acest mod sau trebuie să fie cel puțin o cameră sau ce altă variantă pentru a îndeplini criteriile unui contract de comodat? Mulțumesc!
Răspuns la discuția profesie liberala
Pe site la CASMB apar 3 tipuri de contracte:

Tip C1 - contract incheiat de catre angajatori, in numele si pentru salariatii proprii
Tip C2 - contract incheiat de catre persoane fizice care nu au calitatea de salariati (persoane fizice autorizate):
Tip C3 - contract de asigurare incheiat de catre persoane fizice - asigurare facultativa

Daca si persoanele care sunt concomitent angajate dar sunt si PFA trebuie sa plateasca CAS atunci de ce nu exista un tip de contract specific.
Este doar contract pt. persoane fizice care NU au calitatea de angajat.

Multumesc!
Buna ziua

Am incheiat de curand un contract de comisionar cu o firma de asigurari (broker).
Contractul este inregistrat la CSA (Comisioa de Supraveghere a Asigurarilor) si l-am inregistrat si la Administratia financiara.
Mi s-a eliberat un Certificat de Inregistrare Fiscala iar acum vreau sa stiu ce trebuie sa depun la Administratia Financiara si cand. De la firma cu care colaborez stiu ca ei platesc lunar impozit pe profit 10% iar eu trebuie sa platesc la inceputul anului urmator restul de 6%.
Dar nu stiu ce trebie sa fac cu asigurari sociale, somaj, etc.

Multumesc!