Art. 1786. Inscriptiile conservã dreptul de privilegiu si de ipotecã în curs de 15 ani din ziua în care s-au fãcut inscriptiile. Efectul lor înceteazã dacã inscriptiile nu au fost reînnoite înaintea expirãrii acestui termen.
ipoteca este din 94,pot cere stergerea din RTI pe baza acestui articol ??:(
ok
deci ce ma sfatuiti sa atac cu recurs pe prima sau pe cea de a doua si sa motivez ca nu are autoritate de lucu judecat?
multumesc anticipat
in primul proces,de fapt cele 2 cereri sunt identice, am solicitat radierea ipotecii in baza Legea nr.7/1996, art.36 pct.3.,aveam obtinuta hotararea de constatare prin care s-a prescris dreptul de a cere si obtine executarea silita,in primul datorita amanarilor si termenelor lungi ,a fost judecat intr o singura sedinta (am pus ca ma saturasem de procese,sa se judece si fara prezenta partilor)am lipsit ,nu am depus toate actele si mi a fost respinsa ca neintemeiata dar nu mi a ajuns hotararea si nici prezent nu am fost,nu am mai aflat nimic de actiune
-astfel am introdus a 2 cerere de radiere in baza legii de mai si dupa amanari mi a zis ca ramane in pronuntare ,fara sa se ridice ac exceptie si fara sa se discute autoritatea de lucru judecat
va intreb daca fac recurs la prima se mai poate opune ac exceptie?
ma gandeam sa ma folosesc de revizuire ,mai ales ca nu s a discutat ac exceptie,se poate?
multumesc
si daca fac recurs la prima hotarare de la care nu am primit comunicarea ,ma poate impiedica cea de a doua care a fost respinsa cu autoritate???
au fost preluati(au disparut) de o alta societate care este in faliment si care nu ii intereseaza situatia respectiva,eu am actiunea de constatare ca nu mai au dreptul de a cere executare silita dar am probleme cu aceasta exceptie ,nu s a prezentat la nici un termen
da:">
pot folosi revizuirea in cazul hotararii pt care s a pronuntat autoritate de lucru judecat si astfel sa cer radierea blestematei de ipotecii ?
astept o solutie,sau ce pot face ?
Nu stiu daca se poate,sau ce pot schimba ?
In 2010 am avut o actiune de radiere a unei ipoteci cu o societate care nu mai exista,datorita termenelor f mari si situtiei din tara ,nu am depus actele necesare si actiunea mi a fost respinsa ca neintemeiata si nu am primit acasa hotararea pentru a face recurs
la sfarsitul anului am facut o noua actiune de radiere dar aceasta mi a fost respinsa pt autoritate de lucru judecat
pot cere pe calea revizurii cererea respectiva ,daca nu s a discutat,adica a spus ca ramane in pronuntare ,si am aflat ca a fost invocata aceasta exceptie???se mai poate opune aceasta exceptie?sau ce se mai poate invoca?
da,a fost invocata autoritatea de lucru judecat
pot cere pe calea revizurii cererea respectiva ,daca nu s a discutat,adica a spus ca ramane in pronuntare ,si am aflat ca a fost invocata aceasta exceptie???se mai poate opune aceasta exceptie?sau ce se mai poate invoca?
cazul meu:
daca prima cerere este respinsa ca neintemeiata ,in cazul in care am introdus o noua cerere identica este vorba de autoritate de lucru judecat?
ce se mai poate face?#-o