avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters176166

Activitate ContSters176166

Sincer sa fiu, deocamdata nu am incunostintat pe sotia mea de existenta acestui cont. Este, cum s-ar zice pe romaneste, bani albi pt. zile negre. Daca s-ar intampla sa divortam cum ar puea afla ea de existenta contului ? El a fost constituit inainte de casatorie si nu a mai fost alimentat apoi, fiind un depozit.
Doresc sa dau cu chirie un apart de 2 camere. As vrea sa stiu daca fac un contract de comodat intre mine ca proprietar si chirias trebuie sa treaca obligatoriu pe la notar sau e suficient un contract de comodat intre noi doi? Vreau sa spun are aceeasi valoare juridica ? Multumesc
Răspuns la discuția Am semnat fara sa fiu atent ce
Multumesc pt. raspuns. Nu am pastrat o copie xerox a documentului, asta e problema si pe hartie nu scrie ce reprezinta sumta, doar am primit 500 lei (scris de mana muncitorului ).
Acest biletel poate demonstra ca sunt datoare cuiva ? Acolo nu scrie de la cine am primit.
Doar datele mele din buletin si semnatura mea sub "Am primit"
Daca sterg actualul cont voi pierde toate raspunsurile pe care le-am primit pana acum ?
Am comandat niste geamuri termopan si am fost de acord sa dau un avans de 500 de lei. Muncitorul care a masurat a copiat datele mele din buletin pentru a le preda la firma pt. editarea facturii si a scris sub coordonatele mele
"am primit 500 LEI" dar in loc sa semneze el ca a primit banii am semnat eu, fara sa acord mare atentie fiind vorba de o suma relativ mica.
Dupa ce a plecat la vreo ora mi-am dat seama ca de fapt el mai poate adauga niste zerouri sau alt text in josul paginii, respectiv sub semnatura mea. Cum este in alta localitate va reveni cu geamurile peste 3 saptamani.
Credeti ca aceasta bucata de hartie are vreo valoare juridica ? Intruneste ea conditiile pentru recunoasterea unei datorii ?
Multumesc
AS dori sa schimb numele meu de utilizator pe acest forum. V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasii ?
Multumesc
Răspuns la discuția Regim matrimonial in Romania
Si ce trebuie de fapt sa declaram la notar pentru regimul separarii de bunuri ?
Ce inseamna comunitate conventionala ?
Am dori sa stim
1 ) daca e legiferat regimul matrimonial in tara noastra si
2 )cand trebuie sa alegem un regim matrimonial; ne casatorim luna viitoare.
Am un cont in banca dinaintea casatoriei (este un cont cu depuneri ulterioare, la care mai depun sau mai retrag).
In cazul unui divort sotul are vreun drept la jumatate din acest cont daca el a fost constituit inaintea casatoriei ?
Dar daca (Doamne fereste) mi s-ar intampla ceva, cine ar mosteni suma respectiva ?
Multumesc
Buna ziua,
de cativa ani traiesc in concubinaj cu un prieten in apartamentul meu . Nu avem bunuri cumparate impreuna doar ceva economii la banca, fiecare separat. Daca ne=am desparti prietenul meu sau eu am putea avea drepturi asupra economiilor realizate de celalat partener? sau alte drepturi izvorate din viata noastra comuna?
Nu avem copii impreuna deocamdata.
Practic as vrea sa stiu cum e legiferat concubinajul in tara noastra? Va multumesc