avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am semnat fara sa fiu atent ce
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am semnat fara sa fiu atent ce

Am comandat niste geamuri termopan si am fost de acord sa dau un avans de 500 de lei. Muncitorul care a masurat a copiat datele mele din buletin pentru a le preda la firma pt. editarea facturii si a scris sub coordonatele mele
"am primit 500 LEI" dar in loc sa semneze el ca a primit banii am semnat eu, fara sa acord mare atentie fiind vorba de o suma relativ mica.
Dupa ce a plecat la vreo ora mi-am dat seama ca de fapt el mai poate adauga niste zerouri sau alt text in josul paginii, respectiv sub semnatura mea. Cum este in alta localitate va reveni cu geamurile peste 3 saptamani.
Credeti ca aceasta bucata de hartie are vreo valoare juridica ? Intruneste ea conditiile pentru recunoasterea unei datorii ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:30, 19 August 2015
Nu are cum sa adauge pt ca se descopera la expertiza. Nu cred ca e cazul sa va faceti probleme.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
gi-jane2, moderator
Avans inseamna 5-10% din pret si nu 5000 de lei, mai ales ca veti primi factura nu trebuie sa va ingrijorati.
Daca valoarea termopanelor este sub 5000 de lei adaugarea a inca unui 0 nu ii foloseste la nimic. Inca 2 de zero inseamna deja o hala.
Nu v-ati pastrat un exemplar din documentul respectiv? Nu pentru bani ci pentru dimensiuni.
Multumesc pt. raspuns. Nu am pastrat o copie xerox a documentului, asta e problema si pe hartie nu scrie ce reprezinta sumta, doar am primit 500 lei (scris de mana muncitorului ).
Acest biletel poate demonstra ca sunt datoare cuiva ? Acolo nu scrie de la cine am primit.
Doar datele mele din buletin si semnatura mea sub "Am primit"
Se poate întâmpla ca sa nu va facă niciun geam, nu o sa puteți dovedi ca ati dat avans pt asta. Hârtia im care ați scris ca ati primit :) nu va ajuta. Asta e cel mai rău lucru care vi se poate întâmpla, sa pierdeți cei 500

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit un serviciu, iar furnizorul refuza sa imi elibereze factura si garantie pe produs. Manza2015 Manza2015 Buna ziua! O firma de termopane din Timisoara ne-a montat geamuri la casa. Ne-a solicitat un avans, pe care l-am platit, dar nu ne-a taiat chitanta, spunand ... (vezi toată discuția)
Help... ContSters211913 ContSters211913 Acum aprox. doua saptamani am comandat si achitat integral o usa de termopan in valoare de 500 lei. Pt. banii respectivi patronul firmei nu a vrut sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Neonorarea unei facturi atamax atamax Buna , doresc sa imi dati un sfat cum sa fac in urmatoarea problema. Am achizitionat o hala din austria , am fost la fata locului am vazut-o ne-am inteles la ... (vezi toată discuția)