Acum aprox. doua saptamani am comandat si achitat integral o usa de termopan in valoare de 500 lei. Pt. banii respectivi patronul firmei nu a vrut sa-mi dea chitanta sub pretextul ca nu-i convine sa plateasca TVA-ul aferent acestei sume. La refuzul meu de a plati banii in avans fara chitanta mi-a dat o foaie pe care a scris ca a primit suma de 500 lei, a trecut numele firmei, a semnat si a stampilat foaia respectiva. Usa, urma sa vina sa o monteze acum o saptamana. Nu a venit. Drept urmare, la insistentele telefonice a venit astazi sa monteze usa dar, usa a fost facuta gresit, adica nu s-a respectat comanda facuta. In aceste conditii am refuzat montarea ei...La cine trebuie sa ma adresez in conditiile in care usa a fost platita, dovada avand doar acea hartie? Precizez ca am fost amenintata atat eu cat si sotul meu ca daca mergem sa-i facem reclamatie vom fii haituiti de el ...Va rog, ajutati-ma!!!
Cred ca ar trebui sa sesizati protectia consumatorului ... ei sunt cei care au competenta de a verifica agentii economici sub aspectele sesizate de catre dumneavoastra si pot lua si masuri corespunzatoare.
Ca sa il "convingeti" pe patron sa isi indeplineasca treaba puteti sa-l amenintat si cu fiscul. Daca documentul primit nu contine toate datele necesare cerute de fisc (ati spus ca v-a dat o hartie scrisa de mana) poate sa aiba probleme. Chitanta in principiu dovedeste doar faptul ca v-ati indeplinit obligatia de la plata. Dar pentru aceasta firma trebuie sa fi emis o factura. Lipsa facturi la firma inseamna ilegalitate deoarece nu consemneaza un anumit eveniment fiscal in contabilitate.
Deci amenintati si cu plangere la fisc