avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... help...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

help...

Acum aprox. doua saptamani am comandat si achitat integral o usa de termopan in valoare de 500 lei. Pt. banii respectivi patronul firmei nu a vrut sa-mi dea chitanta sub pretextul ca nu-i convine sa plateasca TVA-ul aferent acestei sume. La refuzul meu de a plati banii in avans fara chitanta mi-a dat o foaie pe care a scris ca a primit suma de 500 lei, a trecut numele firmei, a semnat si a stampilat foaia respectiva. Usa, urma sa vina sa o monteze acum o saptamana. Nu a venit. Drept urmare, la insistentele telefonice a venit astazi sa monteze usa dar, usa a fost facuta gresit, adica nu s-a respectat comanda facuta. In aceste conditii am refuzat montarea ei...La cine trebuie sa ma adresez in conditiile in care usa a fost platita, dovada avand doar acea hartie? Precizez ca am fost amenintata atat eu cat si sotul meu ca daca mergem sa-i facem reclamatie vom fii haituiti de el ...Va rog, ajutati-ma!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters211913 , utilizator 23:36, 18 Iunie 2011
Cred ca ar trebui sa sesizati protectia consumatorului ... ei sunt cei care au competenta de a verifica agentii economici sub aspectele sesizate de catre dumneavoastra si pot lua si masuri corespunzatoare.
:) multumesc pt. raspuns
Ca sa il "convingeti" pe patron sa isi indeplineasca treaba puteti sa-l amenintat si cu fiscul. Daca documentul primit nu contine toate datele necesare cerute de fisc (ati spus ca v-a dat o hartie scrisa de mana) poate sa aiba probleme. Chitanta in principiu dovedeste doar faptul ca v-ati indeplinit obligatia de la plata. Dar pentru aceasta firma trebuie sa fi emis o factura. Lipsa facturi la firma inseamna ilegalitate deoarece nu consemneaza un anumit eveniment fiscal in contabilitate.
Deci amenintati si cu plangere la fisc
multumesc pt raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat fara sa fiu atent ce ContSters176166 ContSters176166 Am comandat niste geamuri termopan si am fost de acord sa dau un avans de 500 de lei. Muncitorul care a masurat a copiat datele mele din buletin pentru a le ... (vezi toată discuția)
Nerespectare comanda adamacasoi adamacasoi Buna seara! Am rugamintea sa ma invatati pasii care sunt de urmat in solutionarea problemei mele. Am facut o comanda de 4 usi (interior/exterior) care urmau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma...cum s-ar incadra? najnaj najnaj va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva problema sta cam asa: in februarie anul trecut am cumparat de la o firma de leasing din iasi o motocicleta la mana a ... (vezi toată discuția)