avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont in banca inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont in banca inainte de casatorie

Am un cont in banca dinaintea casatoriei (este un cont cu depuneri ulterioare, la care mai depun sau mai retrag).
In cazul unui divort sotul are vreun drept la jumatate din acest cont daca el a fost constituit inaintea casatoriei ?
Dar daca (Doamne fereste) mi s-ar intampla ceva, cine ar mosteni suma respectiva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters176166 , utilizator 19:54, 14 Decembrie 2015
Pai daca depunerile au fost facute ulterior si in tmpul casatoriei si acesti bani sunt comuni va avea si celalalt sot dreptul.
In caz de deces va mosteni si sotia, daca la momentul decesului dvs erati casatorit. Sotia va veni in concurs la mostenire cu clasele 1-4 de mostenitori legali.
Depinde de regimul matrimoniul pe care il aveti, al comunitatii legale sau al separatiei de bunuri.
In primul caz, bunurile si veniturile obtinute in timpul casatoriei se impart in mod egal iar bunurile dinaintea casatoriei sunt bunuri proprii.
In cel de-al doilea caz, fiecare cu "ale lui" si inainte si dupa casatorie.
Daca se intampla ceva, sotul poate mosteni o cota parte in functie si de alti mostenitori.

Sincer sa fiu, deocamdata nu am incunostintat pe sotia mea de existenta acestui cont. Este, cum s-ar zice pe romaneste, bani albi pt. zile negre. Daca s-ar intampla sa divortam cum ar puea afla ea de existenta contului ? El a fost constituit inainte de casatorie si nu a mai fost alimentat apoi, fiind un depozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unuia dintre parinti de la o eventuala mostenire cfmartin cfmartin Buna ziua. Parintii mei sunt divortati de cand eram foarte mic, eu fiind crescut de mama, fara nici o contributie din partea tatalui (in afara obligatoriei ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Casatorie,mostenire SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Imi cer scuze ca revin cu intrebarea, dar de cate ori am pus intrebarea in forum, atatea feluri de raspunsuri am primit. Va rog...... 1. Eu, proprietara ... (vezi toată discuția)