Am un cont in banca dinaintea casatoriei (este un cont cu depuneri ulterioare, la care mai depun sau mai retrag).
In cazul unui divort sotul are vreun drept la jumatate din acest cont daca el a fost constituit inaintea casatoriei ?
Dar daca (Doamne fereste) mi s-ar intampla ceva, cine ar mosteni suma respectiva ?
Multumesc
Pai daca depunerile au fost facute ulterior si in tmpul casatoriei si acesti bani sunt comuni va avea si celalalt sot dreptul.
In caz de deces va mosteni si sotia, daca la momentul decesului dvs erati casatorit. Sotia va veni in concurs la mostenire cu clasele 1-4 de mostenitori legali.
Depinde de regimul matrimoniul pe care il aveti, al comunitatii legale sau al separatiei de bunuri.
In primul caz, bunurile si veniturile obtinute in timpul casatoriei se impart in mod egal iar bunurile dinaintea casatoriei sunt bunuri proprii.
In cel de-al doilea caz, fiecare cu "ale lui" si inainte si dupa casatorie.
Daca se intampla ceva, sotul poate mosteni o cota parte in functie si de alti mostenitori.
Sincer sa fiu, deocamdata nu am incunostintat pe sotia mea de existenta acestui cont. Este, cum s-ar zice pe romaneste, bani albi pt. zile negre. Daca s-ar intampla sa divortam cum ar puea afla ea de existenta contului ? El a fost constituit inainte de casatorie si nu a mai fost alimentat apoi, fiind un depozit.