Vă mulțumesc pentru răspuns. Iată cum văd eu rezolvarea problemei ; eu pornesc de la ideea că speța este, (așa cred eu), simplă. În concret, nu există nici un fel de complicații, gen lipsă acte, alți moștenitori, etc., etc. Apartamentul este intabulat și actele de proprietate sunt complete, iar probatoriul, (așa anticip eu), se va desfățura numai pe documente/acte. Așadar, care este motivul angajării avocatului ? Cu ce/cum, în concret, ar putea avocatul să mă ajute, în condițiile în care redactarea acțiunii aș putea-o face și eu, (eventual, cu ajutorul unui avocat local) ? Deci, în aceste condiții angajarea unui avocat nu reprezintă o cheltuială nejustificată ? (Eu știu că în instanță/e se folosește limba „avocățească” și în general, judecătorul/ii nu vor să se adrseze nespecialiștilor, (părților aflate în stare de judecată).
Referitor la ceeace vrem noi, cei doi frați, este de anticipat că fratele meu nu va dori apartamentul, deoarece deține un alt apartament, într-o altă localitate dacât localitatea în care se află apartamentul de împărțit și acesta poate constitui, (cred eu), un posibil argument al judecătorului în ce privește atribuirea imobilului. În schimb eu, chiar dacă locuiesc într-o altă localitate, (față de loclitatea unde se află imobilul cu pricina), aș opta pentru a cere imobilul în schimbul unei sulte. Varianta ca instanța să pună apartamentul în vânzare, (la licitație), mi se pare cea mai puțin profitabilă și cea mai riscantă. Deci, ce mă sfătuiți să fac ? Ce variante am ?
Vă mulțumesc pentru răspuns. Înainte de a alege/decide avocatul care mă va reprezenta, aș dori să mă ajutați să mă orientez asupra legislației speței; căriu domeniu al dreptului aparține speța în cauză ? Ce legi ar trebui să am în vedere pt. rezolvarea problemei mele ? Pot iniția/trimite on-line, (prin e-mail), acțiunea și eventualele întâmpinări pentru deschiderea/desfățurarea procesului ?
În legătură cu criteriile, judecătorul ar lua în considerare faptul că eu NU dețin nici o locuință proprietate personală, în timp ce fratele meu deține ? Fac precizarea că ambii deținem titluri de co/proprietate asupra apartamntului, (altul decât cel deținut de fratele meu). De fapt, lucrurile ar trebui să fie simple, pentru că aici nu este vorba despre o moștenire, ci doar de impărțirea unui bun ,(imobil), între doi coproprietari.
IEȘIRE DIN INDIVIZIUNE
Bună ziua.!
Sunt coproprietar, împreună cu fratele meu, al unui apartament. Fratele meu, însă, refuză vânzarea acestuia. Așadar, va trebui să inițiez un partaj judiciar. Care sunt etapele pe care le presupune desfășurarea unui asemenea proces ? Este de așteptat ca instanța să atribuie apartamentul uneia dintre părți (și sultă celeilalte părți). Mi-ați putea indica, în general, care sunt criteriile conform cărora apartamentul poate fi atribuit uneia dintre părți ? Eu locuiesc la 400km distanță față de localitatea în care ar trebui să se desfășoare procesul. Există posibilitatea ca acțiunea, documentele, (și alte aspecte referitoare la desfășurarea procesului) să se desfășoare on-line ?
Bună ziua.
Cer scuze admin. pentru dubla postare.Acum văd că există un forum pe secțiuni/subiecte...Deci încă odată scuze.
Problema mea;
Va rog sa ma ajutați în a mă lamuri daca mă pot adresa ANAF legat de recuperarea taxelor auto (ce taxe pot recupera?) in urmatoarea situație:
1.Sunt al doilea proprietar al unui autovehicul, care a fost înscris, (de catre primul proprietar), la data de 27/11/2009, (deci eu am cumpărat, la data de 28/10/2010, un vehicul deja înscris în circulație).Nu stiu dacă primul proprietar s-a adresat ANAF pentru a-și recupera taxele și nici ce taxe a plătit.Cum aș putea să aflu acest lucru?
2.Dreptul de a recupera taxele aparține primului proprietar, sau actualului proprietar?
3.În cazul în care primul proprietar nu s-a adresat ANAF în vederea recuperării taxelor, eu aș avea dreptul să fac acest lucru?
Am cumparat o masina, iar fostul propietar are rovigneta valabila pana in februarie 2011.Trebuie sa cumpar neaparat rovigneta pe numele meu?Va multumesc.