avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Activitate cmf1985

Activitate cmf1985

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil, cu mai multi proprietari si cu o curte comuna. Fiecare dintre noi detine un apartament in proprietate individuale si parti comune (casa scarii, terenul de sub imobil, curtea imobilului) in proprietate comuna (cote parti indivize).
Apartamentul meu este cumparat prin Prima Casa (deci in cartea funciara s-a inscris interdictia de instrainare si de grevare de alte sarcini, precum si ipoteca in favoarea Statului).
Pot cere iesirea din indiviziune pentru cota parte din curtea comuna in aceste conditii? Ar trebui sa am nevoie de acordul Statului sau al bancii finantatoare in acest caz? Mentionez ca in urma iesirii din indiviziune as pastra aceeasi cota de teren, doar ca, evident, nu ar mai fi in proprietate comuna.

Multumesc,
Buna ziua,

Intrebarea mea vizeaza un antecontract de vanzare-cumparare pe care l-am semnat in urma cu o luna. In acest antecontract se stipuleaza ca apartamentul este liber de sarcini, alte obligatii etc.

De curand am aflat ca exista la data semnarii antecontractului, si mai exista inca, un antecontract, semnat cu o alta persoana, pentru achizitionarea intregului imobil in care se afla apartamentul contractat de mine (aceasta promisiune de vanzare fiind inscrisa in cartea functiara a imobiluli).

Intrebarea mea este, in aceste conditii ce as putea sa fac? Pot sa cer si daune in afara de rezolutiunea contractului (care banuiesc ca este posibila in aceste conditii)?

Multumesc,
Multumesc pentru raspunsul tendentios. Din pacate nu ma lamureste cu nimic.
In alta ordine de idei cred ca intrebarea mea era destul de clara.
Nu vad de unde pana unde concluzia ca am gresit semnand acest antecontract sau ca nu ar trebui sa pun in discutie acest antecontract dupa semnarea sa.
Buna ziua,

In urma cu cateva saptamani am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (autentificat la notar) in vederea cumpararii unui apartament.
Intre altele, in acest antecontract, vanzatorul se obliga sa livreze apartamentul bransat la toate utilitatile si cu o serie de finisaje.

In acest moment constat ca exista o probabilitate destul de mare ca pana la termenul limita pentru semnarea contractului de vanzare cumparare, stipulat in antecontract, vanzatorul sa nu realizeze bransarea la gaze a apartamentului. Desi ni s-a promis verbal inca de acum doua saptamani ca bransamentul la gaze se va realiza intr-o luna, o luna jumatate, am aflat ca dosarul abia a fost depus spre aprobare saptamana trecuta (estimativ ar trebui sa mai dureze cel putin doua luni pana la bransarea efectiva).

In aceasta situatie as vrea sa aflu ce pot face in cazul in care vanzatorul nu reuseste bransarea apartamentului la gaze pana la momentul semnarii contractului de vanzare cumparare? Pot in acest caz sa cer daune si daca da in temeiul carei legi?

Mentionez ca in antecontract singurele clauze cu caracter punitiv vizeaza razgandirea vanzatorului/cumparatorului cu privire la realizarea tranzactiei, caz in care vanzatorul ar trebui sa restituie dublul avansului primit/ cumparatorul pierde avansul.

Multumesc anticipat,