avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune teren ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune teren ipotecat

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil, cu mai multi proprietari si cu o curte comuna. Fiecare dintre noi detine un apartament in proprietate individuale si parti comune (casa scarii, terenul de sub imobil, curtea imobilului) in proprietate comuna (cote parti indivize).
Apartamentul meu este cumparat prin Prima Casa (deci in cartea funciara s-a inscris interdictia de instrainare si de grevare de alte sarcini, precum si ipoteca in favoarea Statului).
Pot cere iesirea din indiviziune pentru cota parte din curtea comuna in aceste conditii? Ar trebui sa am nevoie de acordul Statului sau al bancii finantatoare in acest caz? Mentionez ca in urma iesirii din indiviziune as pastra aceeasi cota de teren, doar ca, evident, nu ar mai fi in proprietate comuna.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Este contrar dispozitiilor legale? Manole Dumitru Manole Dumitru Contract vanzare cumparare. O cale de acces este coproprietatea pe cote indivize a mai multi coproprietari coindiviziari. Unul din coiindiviziari vinde o cota ... (vezi toată discuția)
Intabulare,iesire din indiviziune si vinzare iuliana lucia iuliana lucia buna ziua. sintem 3 familii in curte ,am cumparat imobilul cu legea 112 pe 95 si momentan sintem in proces ptr. iesirea din indiviziune si intabularea ... (vezi toată discuția)