avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca promitentul-vanzator a mintit in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca promitentul-vanzator a mintit in acte

Buna ziua,

Intrebarea mea vizeaza un antecontract de vanzare-cumparare pe care l-am semnat in urma cu o luna. In acest antecontract se stipuleaza ca apartamentul este liber de sarcini, alte obligatii etc.

De curand am aflat ca exista la data semnarii antecontractului, si mai exista inca, un antecontract, semnat cu o alta persoana, pentru achizitionarea intregului imobil in care se afla apartamentul contractat de mine (aceasta promisiune de vanzare fiind inscrisa in cartea functiara a imobiluli).

Intrebarea mea este, in aceste conditii ce as putea sa fac? Pot sa cer si daune in afara de rezolutiunea contractului (care banuiesc ca este posibila in aceste conditii)?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters166582 , utilizator 11:15, 15 Noiembrie 2010
Daca aveti dovada ca OCPI a notat in evidente existenta unui antecontract,aveti dreptul sa promovati in principal actiune revocatorie (pauliana) si secundar si acordarea de daune,in conditiile in care le puteti sustine si proba ,in conditiile legii
buna ziua.
trebuia sa va fi interesat anterior incheierii antecontractului de v-c .
singura optiune pe care o aveti la indemana, este sa cereti in instanta rezolutiunea antecontractului de v-c .
puteti cere dublul avansului platit , si cheltuilile de judecata ocazionate de acest proces.
Aveti stipulat in antecontract un pact comisoriu de grad III sau IV ?
Daca nu, se aplica art.1020-1021 Cod Civil, conform carora ” conditia rezolutorie este subinteleasa totdeauna in contractele sinalagmatice, in caz cand una din parti nu indeplineste angajamentul sau; in acest caz contractul nu este desfiintat de drept. Partea in privinta careia angajamentul nu s-a executat are alegerea sau sa sileasca pe cealalta parte a executa conventia, cand este posibil, sau sa-i ceara desfiintarea cu daune interese . Desfiintarea trebuie sa se ceara inaintea justitiei, care dupa circumstante, poate acorda un termen partii actionate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune conventionala... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spuneti...in cazul in care intr-un contract de v-ca unui imobil nu s-a platit decat un avans iar diferenta trebuia platita ulterior, in caz de neplata ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare bng bng Buna ziua. Se poate anula un contract de vanzare-cumparare pentru un teren (bineinteles cu restituirea banilor si terenului cumparatorului respectiv ... (vezi toată discuția)