astazi, fostul sot s-a prezentat cu executor si avocata si mi-a luat copilul de la scoala...m-a sunat doar doamna invatatoare plangand ca nu stie cum sa imi spuna, fiindca dansei ii explicasem situatia ca fata nu vrea la el, si sa ma sune imediat cand el vine la scoala, de azi dimineata de la ora 9 nu mai stiu nimic de fetita, am tot sunat dar tal si-a inchis teleffonul, am facut si sesizare la Protectia copilului, au urcat copilul in masina cum ca are un cadou pt ea, in fata scolii, si a plecat cu ea, fostul sot mi-a raspuns o singura data si mi-a spus ca nu imi poate da fata la tel "pt ca se afla intr-o stare in care nu poate vorbi"........e groaznic, nici nu vreau sa ma ma gndesc la socul fetei, si la ceea ce va incerca fostul sot sa minta , daca copilul era bine, mi-ar fi dat-o macar la telefon...
am formulat catre Politia Deva prin avocata, si d-na politista m-a sunat sa imi spuna ca nu se poate asa ceva, pt ca se ia in considerare locul unde s-a facut plangerea penala, adica la Deva...
Imi cer scuze ca reiau intrebarea, dar am nevoie de indrumare:de ce nu mi se accepta declinarea dosarului spre competanta tribunalului Timis de moment ce competenta teritoriala este data de locul savarsirii presupusei fapte(adica Timisoara, unde locuiesc cu fetita), sau chiar a locului unde locuieste faptuitorul...nicidecum la Deva unde tot umblu eu acum, unde in fapt domiciliul il tatal fetitei si nu eu....
si inca o rugaminte, daca el sta la Deva si eu am domiciliul in Timisoara de ce nu mi-a acceptat d-na politista declinarea compotentei in condiiile in care, copilul era la mine deci presupusa fapta s-a savarsit la Timisoara si am inteles ca tine de competenta Parchetului Timis, nu pot face nimic in acest sens?pentru ca d-na avocat m-a ajutat si i-a trimis o hartie pe fax prin care cerea declinarea competentei conf art 25-31cpp
cu respect, asa sustine el in plangerea penala, ca eu trebuia sa ma prezint cu fata la el la usa la data de 5 sept, i-am trimis si scrisoare prin avocat prin care i-am adus la cunostinta aspectul ca fetei ii este frica de el si ca nu doreste sa mai mearga la el, si de atunci nu a mai cautat copilul decat m-a amenintat pe mine cu acest proces penal, iar pe civil sunt la al patrulea proces cu el, pentru ca atot facut recursuri
el nici macar nu s-a prezentat cu executor, va dati seama? si atunci nu inteleg nici eu care este infractiunea?pentru ca in mod normal, in momentul in care cineva refuza sa se supuna unei sentinte , se apeleaza la un executor, el stia ca eu nu mint si fata i-a spus si verbal am facut asta pentru copilul meu, acest lucru si atunci nu a mai platit un executor care ar fi vazut cum stau lucrurile, cum ca eu nu ma opun....sincer va spun, avocata de pe procesul de pe civil mi-a spus ca nici nu a mai auzit ca vreun procuror sa inceapa macar urmarire penala pentru asa ceva, am inteles ca se poate primi o amenda sau ceva de genul, nu mi-e frica, stiu clar ca am facut bine pt copilul meu, in plus la 1 noiembrie judecatoarea va audia copilul pe ordonanta sa inteleaga refuzul ei de a pleca la tatal, si poate asta ma va ajuta si la acest proces penal
multumesc, eu abia am scris declaratia la politie, cum as putea depune la dosar ceva, ca am inteles ca dureaza ceva timp pana ajunge un astfel de doar la parchet, in plus spuneti-mi va rog ce as putea pati, adica in cel mai rau caz ma refer, sigur imi voi lua un aparator
Buna seara, in urma unei sentinte judecatoresti, mi-a fost incredintata fetita provizoriu pana la finalizarea procesului pe fond, pe vacanta de vara.Cum procesul a durat, fetita trebuia dusa in 5 sept la tatal ei, fapt ce nu l-am putut pune in aplicare fetita refuzand sa mai plece de langa mine.Ca sa evit procese, amenintari si alte lucruri am purtat discutii cu fetita in varsta de 8 ani, sa mearga si la el, insa de 2 ori cand am incercat sa o duc la tatal ei, a plans iar cand acesta s-a prezentat la scoala cu avocata lui sa o ia, a fugit la doamna educatoare aceasta fiind nevoita sa ma cheme la scoala.
Pentru aceasta, fostul sot,in loc sa se apropie de fetita pentru ca i-am explicat ca cea mica nu pot sa o aduc cu forta la el ,nu a mai dat niciun semn de viata si desi l-am anuntat si in scris, si telefonic si verbal, ca refuzul meu de a aduce fetita cu forta este doar pe motiv ca nu vreau sa trec copilul printr-o trauma emotionala, si la sfatul dnei psiholog,acesta mi-a depus o plangere penala la Politiein care sunt acuzata de nerespectarea unei sentinte.
Intre timp procesul pe fond continua, m-am prezentat la Politie unde am dat o declaratie referitoare la motivele pentru care nu am putut sa o aduc la tatal ei, si va cer sfatul ce ar trebui sa fac?
Am ales sa imi ocrotesc copilul si sa ii ofer siguranta de care are nevoie, chiar la un raport efectuat de DGASPC, a reiesit ca fetita se simte ocrotita si intr-un mediu securizat langa mama,cu un asa pret.
Nu stiu cum si cat am gresit, dar va cer indrumare si un sfat ca sa stiu ce as putea face.Fetita este inscrisa si la scoala, fiind remarcata de doamna educatoare pentru educatia ce o are, si calitatile ei artistice(picteaza)
Intre timp disperata am despus si o ordonanta ca sa obtin un cadru legal prin care sa tin fetita langa mine, insa avocata fostului sot mi-a comunicat ca acest aspect nu il va interesa pe domnul procuror cand ma voi prezenta sa dau explicatii pentru savarsirea acestei infractiuni.
Cu mult respect, va rog sa ma ajutati cu o cale, un sfat sa fac ce trebuie sa imi apar copilul de un om cu o viata ratata care mai are de la despartirea noastra doar un scop:sa imi ia copilul, copilul ce l-am adus pe lume cu pretul vietii mele, asumandu-mi pe semnatura nasterea ei.
Buna ziua, va cer ajutorul intr- o problema tot mai grea.
In anul 2005, am divortat iar in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie,tatalui permitandu-se drept de vizita de 2 ori pe luna, drept pe care i l-am respectat fara nici o problema.
Dupa doi ani de la sentinta, mi-am refacut viata si m-am mutat cu noua mea familie, la 200 de km departareiar fostul sot si-a amintit ca ae un copil..
Imediat in saptamana ce a urmat mutarii, fostul sot mi-a deschis proces de reancredintare a minorului, si ordonanta presedentiala, invocand ca nu pot asigura fetei un camin, ca nu sunt o mama buna, etc..cerand reancredintarea fetei si obligarea mea la pensie alimentara.
Pe fond procesul nu s-a finalizat nici acum nici macar in prima instanta, insa fostul sot a primit pe cale de ordonanta presedentiala dreptul de a tine fetita pana la solutionarea procesului.Fetita are 8 ani, si din pacate nu mai vrea sub nicio forma sa plece de la noi la tatal ei.
Cum nu am reusit sa-l obligam sa mearga la el , acesta a mers mai departe si a depus plangere la politie cum ca eu nu as vrea sa respect o hotarare judecatoreasca, dar fac mentiunea ca nu a incercat sa vina sa vorbeasca cu fata, sau cu un executor sa vada situatia si faptul ca desi nu ma opun, fetita nu e un bun material sa il iau si sa il dau cuiva.
Astfel pe langa procese grele, mi-a facut acum si o plangere penala, promitandu-mi sa nu am liniste...va cer sfatul , ce sa fac si cum sa fac? fata spune ca vrea sa isi vada tatal in vizita si atat ca si pana acum, nicidecum sa mai stea la el...
Va intreb atunci, cum sa imi pastrez copilul minunat pe care il am de ambitiile si furia acestui om?ce inseamna acea plangere penala?ultima data cand a vrut sa ia fata , aceasta a dat cu mainile si picioarele in el, epuizata psihic de toata aceasta situatia, alaturi de familia mea incercam sa intelegem daca sa lupt pentru zambetul fetitei mele, si sa accept tot luptand in cine stie cate alte procese, sau sa renuntam resemnati ca intr-o zi cea mica se va intoarce langa mama, fara ca mama sa trebuiasca sa mearga iara la "nenea judecator"caci pana la justitia din cer exista cea de pe pamant.
Cu stima, Maria.
imi puteti spune in cat timp se poate solutiona de catre Politie o plangere?