avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate mrl

Activitate mrl

S-a dezbatut succesiunea dupa un parinte. S-a incercat notarial dar sotul supravietuitor si un copil (mostenitori 2 copii si sot supravietuitor) nu au declarat masa succesorala. in totalitate. S-a ajuns la instanta unde se constata ca s-au scos banii din contul defunctului si se stabileste masa succesorala. Nici dupa sentinta cei doi nu isi achita obligatiile stabilite prin sentinta definitiva (onorarii, sulta cv proprietati, samd) si se trece la executare silita. Executorul descopera pe parcursul executarii proprietati care fac parte din masa succesorala ( primaria emite un nou certificat fiscal) si care nu s-au declarat. mai bine spus s-au ascus cu buna intentie de ceilalti mostenitori. Ce fac in acest caz. Cui ma adresez pentru suplimentare avand in vedere ca s-a stabilit calitatea mea de mostenitor in instanta. Multumesc.
Răspuns la discuția Acreditare asociatie
Daca dorim sa rămânem o,Asociație simpla a parintilor pentru a desfășura activitati de socializare si susținere este necesara acreditarea ? Avem acreditare pe un sediu in care nu ne mai putem desfășura activitatea.
-am incheiat un contract de ipoteca imobiliara in 2010, cu mentiunea obligativitatii mele de a asigura imobilul la o firma de asigurari agreata de banca si sa o cesionez in favoarea ei
- s-a cesionat asigurarea prin contractul de ipoteca- articol stipulat- imobilul este asigurat la firma agreata de ei in favoarea bancii.

-in 2012 primesc un mesaj telefonic de la agentia bancii unde am facut creditul ca, urmare a auditului s-a constatat ca o cifra din buletinul sotului meu este gresita. se verifica, contractul este redactat de banca si autentificat de notar. in autentificarea notarului datele sunt corecte, doar pe prima pagina a contractului apare eroarea.
- dupa cateva zile ma suna sa-mi zica ca nu exista la dosar extras de carte funciara in original si dosarul nu este complet?! dupa doi ani, iar eu am dus actele la ei, culmea imi spuna ca au xerocopie.
- nu trece mult timp si imi transmit faptul ca polita de asigurare trebuie prelungita !!! si ca nu este valabila decat daca semnez un contract de ipoteca mobiliara asupra creantelor banesti. cand am citit continutul am crezut ca o iau razna. de exemplu contractul contine>
[b]- 1.2 Bunul asupra căruia se constituie prezenta ipotecă mobiliară („Creanţa ipotecată”) este reprezentat de creanţele băneşti ale Constituitorului născute din contractul/ele seria PADP nr. CJ0143113215668/19.12.2011 emise de ASTRA ASIGURARI SA (denumiţi in continuare Debitorul/ Debitorii Creanţei ipotecate), ca şi drepturile şi/sau creanţele izvorâte din alte documente acceptate de lege sau de practica comerciala
Art.2 Declaraţiile Constituitorului. Constituitorul garantează şi declară pe propria răspundere că:
d. Debitorii Creanţei ipotecate sunt solvabili;
3.3 Prezentul contract nu absolvă pe Constituitor de obligaţiile lui de plată, fiind ţinut obligat faţă de Bancă in solidar cu Debitorii Creanţei ipotecate pentru întreaga Creanţă ipotecată, inclusiv dobânzile, comisioanele şi alte speze bancare, suportând şi toate cheltuielile efectuate de Bancă pentru asigurarea, urmărirea şi încasarea Creanţei ipotecate.
Părţile declară că: a) au negociat cu bună credinţă clauzele prezentului contract, b) înţeleg pe deplin efectele clauzelor contractului pe care le acceptă in mod expres şi c) aceste clauze reflectă voinţa comună şi neîngrădită a părţilor.
:((
Mentionez faptul ca nu sunt restanta cu nici o plata la banca, rata fiind in cont cu 3 spt inainte de termen, asigurarea exista, toate obligatiile mele contractuale sunt respectate. Culmea este ca de o jumatate de an lucrez la cabinetul notarial unde s-a semnat contractul si angajatii bancii au luat legatura cu notarul dandu-i date din dosarul meu fara acordul meu. nu ma refer la eroarea din contract. am solicitat sa primesc in scris motivatia pentru care de cateva luni ma preseaza cu acest contract de ipoteca mobiliara pe care trebuie sa-l suport eu ca si cost, iar la valoarea de 48.000 de euro va dati seama ce inseamna! Mi-au raspuns ca este o obligatie conform noului cod civil. le-am spus ca nu semnez nimic atata timp cat eu imi respect obligatiile contractuale, iar greseala si faptul ca dosarul in banca nu este instrumentat corect nu mi se poate pune mie in carca si eu sa suport incompetenta lor! va rog sa-mi spuneti daca am obligatia sa semnez acest contract conf.noului cod civil asa cum afirma ei. nu mi-au dat in scris nimic pana acum si sunt vreo 3 luni.#-o
in ancheta sociala depusa la comisia de incadrare in grad de handicap si efectuata de primarie este rubricatura-persoana de contact-. persoana care este desemnata, impreuna cu CI sau BI, certificatul de deces si o copie a unei facturi - cea mai mare, respectiv factura de achizitie a sicriului- se prezinta la serviciul de asistenta sociala al judetului - unde functioneaza comisia de incadrare in grad de handicap. Daca persoana decedata avea si asistent personal, incadrat de primarie, se anunta primaria cu certificat de deces in copie in vederea incetarii contractului de munca al asistentului personal. Daca persoana de contact nu mai exista- a plecat din tara, a decedat, etc.- atunci se poate prezenta si altcineva cu CI/BI solicitarea facturii si a certificatului de deces este dovada ca aceasta persoana s-a ocupat de pers. cu handicap. oricum va da o declaratie la dgaspc cu privire la aceasta. SE ANUNTA DECESUL IMEDIAT DUPA INMORMANTARE, IN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL PENTRU A NU SE EFECTUA PLATI SI APOI A SUPORTA PENALITATI.
Răspuns la discuția Incadrare in grad de handicap
boala alzheimer este un diagnostic cu care care se incadreaza in grad de handicap. consultul psihologic, respectiv mms sub 10 pct este pentru incadrarea in grad de handicap cu asistent personal. la punctajul pe care il are tatal dvs se incadreaza la accentuat, dar specific ESTE NECESARA ATASAREA LA ACTELE MEDICALE A UNEI INVESTIGATII CT-COMPUTER TOMOGRAF- SI INTRUNIREA UNUI PUNCTAJ PE CARE IL RELEVA ANCHETA SOCIALA DIN PUNCT DE VEDERE AL AUTOSERVIRII SI STABILIREA GRADULUI DE DEPENDENTA. ORICUM SE INCADREAZA IN GRAD DE HANDICAP, CU EXACTITATE GRADUL CARE I SE ACORDA TINE SI SE STIE DUPA ANALIZA TUTUROR ACTELOR PE CARE VI LE-AM SPUS.Cu mult drag si multa sanatate. MRL
la conciliere neaparat cu avocat care sa stie care sunt cerintele dvs. si dvs trebuie sa stiti ce doriti si daca sunyeti multumit. eu sunt intr-o situatie cu acelaesi zile de la IML, insa spitalizarea sau ingrijirile medicale pot fi mai multe- boli adiacente, complicatii, etc._ am 70 zile de ingrijiri medicale si.... merg in instanta. dureaza, suma e mai mare dar doresc sa se faca dreptate...=D>
se considera accident la locul de munca cand esti agresta fizic de un client si detii un certificat medico-legal, constatare de la cabinet stoma si de la clinica buco-maxilo-faciala. am fost chemata pentru anchetarea cazului, angajatorul a dispus prin expert extern verificarea concediul medical este de 2 spt. in certificatul medico-legal scrie 5-6 zile ingrijiri medicale, in prima faza am primit 5 zile urgenta medico-chirurgicala, apoi am primit de la centrul de sanatate mintala 7 zile pentru tulburare de adaptare, consecinta a evenimentului.
problema este ca lovitura - pumn in fata- mi-a fracturat dintele suport care imi tine coroana, iar ca sa pot rezolva medical trebuie pusa lucrare extinsa si pe dintii din fata deoarece pe partea cu lovitura dintii de legatura trebuiesc extrasi. lucrarea ma costa 4000 ron cine suporta?