avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contract de ipoteca mobiliara asupra creantelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contract de ipoteca mobiliara asupra creantelor

-am incheiat un contract de ipoteca imobiliara in 2010, cu mentiunea obligativitatii mele de a asigura imobilul la o firma de asigurari agreata de banca si sa o cesionez in favoarea ei
- s-a cesionat asigurarea prin contractul de ipoteca- articol stipulat- imobilul este asigurat la firma agreata de ei in favoarea bancii.

-in 2012 primesc un mesaj telefonic de la agentia bancii unde am facut creditul ca, urmare a auditului s-a constatat ca o cifra din buletinul sotului meu este gresita. se verifica, contractul este redactat de banca si autentificat de notar. in autentificarea notarului datele sunt corecte, doar pe prima pagina a contractului apare eroarea.
- dupa cateva zile ma suna sa-mi zica ca nu exista la dosar extras de carte funciara in original si dosarul nu este complet?! dupa doi ani, iar eu am dus actele la ei, culmea imi spuna ca au xerocopie.
- nu trece mult timp si imi transmit faptul ca polita de asigurare trebuie prelungita !!! si ca nu este valabila decat daca semnez un contract de ipoteca mobiliara asupra creantelor banesti. cand am citit continutul am crezut ca o iau razna. de exemplu contractul contine>
[b]- 1.2 Bunul asupra căruia se constituie prezenta ipotecă mobiliară („Creanţa ipotecată”) este reprezentat de creanţele băneşti ale Constituitorului născute din contractul/ele seria PADP nr. CJ0143113215668/19.12.2011 emise de ASTRA ASIGURARI SA (denumiţi in continuare Debitorul/ Debitorii Creanţei ipotecate), ca şi drepturile şi/sau creanţele izvorâte din alte documente acceptate de lege sau de practica comerciala
Art.2 Declaraţiile Constituitorului. Constituitorul garantează şi declară pe propria răspundere că:
d. Debitorii Creanţei ipotecate sunt solvabili;
3.3 Prezentul contract nu absolvă pe Constituitor de obligaţiile lui de plată, fiind ţinut obligat faţă de Bancă in solidar cu Debitorii Creanţei ipotecate pentru întreaga Creanţă ipotecată, inclusiv dobânzile, comisioanele şi alte speze bancare, suportând şi toate cheltuielile efectuate de Bancă pentru asigurarea, urmărirea şi încasarea Creanţei ipotecate.
Părţile declară că: a) au negociat cu bună credinţă clauzele prezentului contract, b) înţeleg pe deplin efectele clauzelor contractului pe care le acceptă in mod expres şi c) aceste clauze reflectă voinţa comună şi neîngrădită a părţilor.
:((
Mentionez faptul ca nu sunt restanta cu nici o plata la banca, rata fiind in cont cu 3 spt inainte de termen, asigurarea exista, toate obligatiile mele contractuale sunt respectate. Culmea este ca de o jumatate de an lucrez la cabinetul notarial unde s-a semnat contractul si angajatii bancii au luat legatura cu notarul dandu-i date din dosarul meu fara acordul meu. nu ma refer la eroarea din contract. am solicitat sa primesc in scris motivatia pentru care de cateva luni ma preseaza cu acest contract de ipoteca mobiliara pe care trebuie sa-l suport eu ca si cost, iar la valoarea de 48.000 de euro va dati seama ce inseamna! Mi-au raspuns ca este o obligatie conform noului cod civil. le-am spus ca nu semnez nimic atata timp cat eu imi respect obligatiile contractuale, iar greseala si faptul ca dosarul in banca nu este instrumentat corect nu mi se poate pune mie in carca si eu sa suport incompetenta lor! va rog sa-mi spuneti daca am obligatia sa semnez acest contract conf.noului cod civil asa cum afirma ei. nu mi-au dat in scris nimic pana acum si sunt vreo 3 luni.#-o

Alte discuții în legătură

Inregistrare cesiune polita la aegrm Gica11 Gica11 Dupa incheierea politei de asigurare de locuinta banca ma obliga sa fac contract de cesiune mobiliara asupra crantelor rezultate din polita si sa-l inregistrez ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Ipotecă mobiliară asupra unei creanței. sunt băncile deschise la acordarea de împrumuturi pentru astfel de cesiuni? UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Societatea A doreste sa \"cumpere\" un drept creanta a unei entitati de recuperari creante care poarta asupra debitorului, societatea B ... (vezi toată discuția)