avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipotecă mobiliară asupra unei creanței. Sunt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipotecă mobiliară asupra unei creanței. Sunt băncile deschise la acordarea de împrumuturi pentru astfel de cesiuni?

Buna ziua,

Societatea A doreste sa "cumpere" un drept creanta a unei entitati de recuperari creante care poarta asupra debitorului, societatea B (societate in reorganizare). Creanta este garantata cu ipoteci imobiliare si acopera valoarea creantei cu peste 300%.
Societatea A doreste contractarea unui credit de la o Banca pentru plata cesiunii creantei.
Intrebarea este daca se poate constitui o ipoteca mobiliara asupra creantei in favoarea Bancii pentru acordarea imprumutului? In acest caz debitorul creantei, dupa ce ii va fi notificata cesiunea, va plati direct creditorului ipotecar (Banca)?
Cei care sunt in tema, cat de deschise sunt bancile la acordarea unor imprumuturi pentru cesiuni de creanta?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:30, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Nu exista nici un impediment pentru constituirea ipotecii mobiliare asupra creantei (art. 2389 Cod civ, )
Nu.
Nu cred ca veti gasi vreo banca dispusa sa faca un astfel de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

termen prescriptie sulta goplanet goplanet In urma unei hotarari judecatoresti de partaj a unui imobil am de plata niste sulte unei rude, care nu si-a exercitat dreptul de executare silita si nici nu a ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari gina_dirleci gina_dirleci Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)