am avut un accident sunt parte vatamata am 18 zile de la iml am dat an judecata asigurarea si pe cel vinovat nu am avut nici o instanta avocatul meu a cerut 60000de ron acum asigurarea vrea sa facem o antelegere si nu stiu ce sa fac sa ma duc sau nu si de ce nu vrea sa mai continui procesul
asigurarea doreste sa faca o intelegere deoarece intentioneaza sa achite benevol o suma de bani care este mai mica decit cea pe care o puteti obtine in instanta.
puteti negocia cu asigurarea in sensul ca este mai bine sa obtineti o suma de bani astazi (mai mica decit ce ati cerut in instanta) decit o potentiala suma mai mare peste 3 ani cind se va finaliza apelul si - eventual - executarea silita. Nu mai insist asupra costurilor litigiului (expertize, taxe, etc).
este recomandabil sa angajati un avocat deoarece negocierea va implica si o parte juridica foarte importanta. poate gasiti pe cineva care sa fie multumit cu onorariul pe care il puteti oferi.
sa merg cu avocatul la asigurare ? credeam ca daca ma cheama la ei nu mai dureaza mult si nu mai e nevoie de procese cam ce procente din suma ceruta initial ami ofera ei
Motivul asiguratorului este de a economisi prin intelegere, anumite sume de despagubire, cum ar fi:
-taxele de judecata pe care le va plati in caz de pierdere a cauzei;
- o parte din suma solicitata(cei 60000), stiind ca avocatul practica o solicitare dubla fata de ce crede ca ar putea obtine.
In concluzie, mergeti la conciliere (cu sau fara avocat)si daca nu cadeti la o intelegere privind o suma satisfacatoare, acest lucru se va consemna si veti putea continua solicitarea din instanta.
Sa nu uitam ca veti avea de platit/recuperat si onorariul, conform contractului cu avocatul, chiar daca procesul se va incheia prin intelegerea partilor.
Daca ati dorit o verificare a rationamentului avocatului, o aveti!
Asta nu va scuteste de surprizele inerente pentru cel care transforma o recuperare de prejudiciu intr-o oportunitate.... de... ;)
Succes!
Accident
danys23
tatal meu,a avut acum aproape o luna un accident,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni,accidentul a fost unul mai usor ,nu a avut viteza mare,practic mai ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
scorpionu
Anul trecut am avut un accident rutier in care am suferit vatamari corporale,precizez ca accidentul nu s-a produs din vina mea.Problema mea este,cei de la ... (vezi toată discuția)