avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea ma cheama sa ne antelegem fara proces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea ma cheama sa ne antelegem fara proces

am avut un accident sunt parte vatamata am 18 zile de la iml am dat an judecata asigurarea si pe cel vinovat nu am avut nici o instanta avocatul meu a cerut 60000de ron acum asigurarea vrea sa facem o antelegere si nu stiu ce sa fac sa ma duc sau nu si de ce nu vrea sa mai continui procesul
asigurarea doreste sa faca o intelegere deoarece intentioneaza sa achite benevol o suma de bani care este mai mica decit cea pe care o puteti obtine in instanta.

puteti negocia cu asigurarea in sensul ca este mai bine sa obtineti o suma de bani astazi (mai mica decit ce ati cerut in instanta) decit o potentiala suma mai mare peste 3 ani cind se va finaliza apelul si - eventual - executarea silita. Nu mai insist asupra costurilor litigiului (expertize, taxe, etc).

este recomandabil sa angajati un avocat deoarece negocierea va implica si o parte juridica foarte importanta. poate gasiti pe cineva care sa fie multumit cu onorariul pe care il puteti oferi.
sa merg cu avocatul la asigurare ? credeam ca daca ma cheama la ei nu mai dureaza mult si nu mai e nevoie de procese cam ce procente din suma ceruta initial ami ofera ei
Motivul asiguratorului este de a economisi prin intelegere, anumite sume de despagubire, cum ar fi:
-taxele de judecata pe care le va plati in caz de pierdere a cauzei;
- o parte din suma solicitata(cei 60000), stiind ca avocatul practica o solicitare dubla fata de ce crede ca ar putea obtine.
In concluzie, mergeti la conciliere (cu sau fara avocat)si daca nu cadeti la o intelegere privind o suma satisfacatoare, acest lucru se va consemna si veti putea continua solicitarea din instanta.
Sa nu uitam ca veti avea de platit/recuperat si onorariul, conform contractului cu avocatul, chiar daca procesul se va incheia prin intelegerea partilor.
avocatul meu mia spus ca luam minim 30000ronan instanta daca nu mai ma judec cu ei pot lua o suma apropiata de aceasta suma
Daca ati dorit o verificare a rationamentului avocatului, o aveti!
Asta nu va scuteste de surprizele inerente pentru cel care transforma o recuperare de prejudiciu intr-o oportunitate.... de... ;)
Succes!

Alte discuții în legătură

Concilierea e acelasi lucru cu deschidera dosarului de dauna pentru vatamare corporala? gilcrist1977 gilcrist1977 am descis dosar de dauna pentru vatamare corporala si cineva mia zis de conciliere .ce este mai exact concilierea si cum se face (vezi toată discuția)
Accident danys23 danys23 tatal meu,a avut acum aproape o luna un accident,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni,accidentul a fost unul mai usor ,nu a avut viteza mare,practic mai ... (vezi toată discuția)
Accident rutier scorpionu scorpionu Anul trecut am avut un accident rutier in care am suferit vatamari corporale,precizez ca accidentul nu s-a produs din vina mea.Problema mea este,cei de la ... (vezi toată discuția)