avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

tatal meu,a avut acum aproape o luna un accident,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni,accidentul a fost unul mai usor ,nu a avut viteza mare,practic mai mult a impins-o ,ea a cazut s-a lovit la cot si si-a spart ochelarii,initial ea nu a vrut sa mearga la spital pe motiv ca nu are nimic ,dar tata a insistat si a dus-o la spital , acolo avenit si politia si a constat cele intimplate. A suflat in fiola(rezultat negativ),au expertizat masina( este ok) si au spus sa ne intelegem,sintem de acord, trecerea de pietoni e trecere de pietoni, nu avem ce face desi poate ea nu s-a asigurat corespunzator. Marea problema este ca ea,si-a scos 21 de zile de spitalizare si vrea 1500E daune(spitalizare+daune). Mi se pare c-am mult ,in cazul in care atunci nu a ramas internata si nu a avut vreo fractura sau interventie chirurgicala. Tatal-meu a vorbit cu siguratoru si a spus sa mearga cu ea la ei ca o despagubeste. Ea nu vrea sa astepte dupa asigurare si vrea bani,daca nu, il da in judecata. rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau cu ceva informatii. multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 12:35, 23 Ianuarie 2013
este important sa nu se ajunga in instanta . suma nupare exagerata daca ati scris bine 1500 euro.
decat sa dea pe la avocati , drumuri la instanta , martori ....... e destul de complicat .
cantariti bine toate aceste aspecte.
succes
daca s-a ajuns la spital+politie in mod sigur a fost intocmit dosar penal. daca se ajunge in instanta este posibil sa se anuleze permisul de conducere.
Are termen 2 luni sa depuna plangere la politie,puteti sa mergeti la asigurator la o conciliere sa vedeti ce va ofera ,daca nu rezolvati nimic este bine sa va intelegeti cu victima in caz contrar dosarul va ajunge in instanta unde va fi condamnat pentru vatamare corporala din culpa, permisul se va anula si va avea si cazier,daca nu va deranjeaza aceste aspecte nu-i dati banii.
Mă deranjeza faptul că şi-a scos atît de multe zile de spitalizare,bănuiesc că să poată să ceară mai multă despăgubire.
Nu se poate face nimic în acest sens,să contesti zilele de spitalizare,accidentul,nu a fost aşa de grav?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
danys23, utilizator
Se poate cere refacerea sau completarea constatarii medico-legale sau efectuarea unei noi expertize.

Alte discuții în legătură

Accident auto vatamare corporala liviu8419 liviu8419 buna ziua am avut si eu un accident auto am derapat si am lovit 2 oameni care se pregateau sa traverseze strada pe verde la semafor, acum am fost cautat de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni VasileG VasileG Buna ziua. In data de 20.06.2011 am accidentat un pieton pe trecerea de pietoni.Ma aflam pe un drum cu 3 benzi pe sens,eu eram pe cea din mijloc,la trecerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)