avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... concilierea e acelasi lucru cu deschidera dosarului de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

concilierea e acelasi lucru cu deschidera dosarului de dauna pentru vatamare corporala?

am descis dosar de dauna pentru vatamare corporala si cineva mia zis de conciliere .ce este mai exact concilierea si cum se face
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 19:09, 8 Martie 2011
Concilierea este o procedura de urmat, daca oferta de despagubire facuta de asigurator nu va convine.Se poarta o negociere oficiala, intre partile implicate, in cadrul careia se incheie un document in care se mentioneaza motivele care sunt invocate pentru a sustine atat oferta cat si pretentia/refuzul sumei discutate.Daca se ajunge la o intelegere, aceasta se pune in practica.Daca nu se respecta sau nu s-a ajuns la o intelegere, litigiul se muta/rezolva in instanta de judecata competenta.
Dovada concilierii se face cu documentul original semnat de parti.
deci eu acum sa astept sa vad ce ami ofera ei Domnu nucu$.Amvorbit cu onspectorul de la daune si a zis ca al asteapta pe cel vinovat ca sa vorbeascca cu el .Sa anteleg ca dupa aceea o sa ami faca o ofeta si daca nu sunt de acord se ajunge la conciliere.Spunetimi si mie cam cat sa cer daca am cheltuieli de 2000rono 18 zileiml si am ramas si cu un semn an frunte .Datimi dumneavoastra asa o suma ca sa fie rezonabila pentru ambele parti si sa nu mai ajung an instanta si cam cat ar dura si cu concilierea
In momentul deschiderii dosarului (avizarea) de dauna, presupun ca ati solicitat si suma pentru care ati fost prejudiciat material(cheltuielile medicale justificate cu acte), precum si suma ce reprezinta daunele morale.Nimeni nu poate evalua mai bine si mai justificat un prejudiciu decat cel care l-a suferit.Daca au fost unele "sfaturi" privind anumite sume solicitate sau presupuse, acest lucru nu poate fi luat ca exemplu comparativ.Daunele morale au o componenta nemateriala care le face greu de acceptat de catre cel care trebuie sa le plateasca si ca urmare tendinta este spre zero!!
Cat simtiti ca meritati si puteti sustine cu toata convingerea - aceea este suma pentru care trebuie sa va luptati. Succes!:training:
Deschiderea dosarului de dauna reprezinta dreptul ce vi se cuvine dvs. de la asigurator , iar concilierea este stabilirea valorii de despagubire agreeata de ambele parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureazapana ce primesc un raspuns de la asigurari an legatura cu dosarul de dauna gilcrist1977 gilcrist1977 am deschis dosar de dauna la asigurari cam cat dureazapana ce primesc un raspuns am la dosar tot ce trebuie expertixa certificat iml anexa doi de la politie ... (vezi toată discuția)
De ce ? gilcrist1977 gilcrist1977 am vorbit azi cu inspectorul de daune si mia zis ca acum trebuiesa astept sase prezinte la asigurari persoana care a produs accidentul .Amfost antrebat daca ... (vezi toată discuția)
Am deschis dosarul de dauna pentru vat corporala accident auto can cad dureazasolutionarea gilcrist1977 gilcrist1977 am avut un accident auto sunt parte vatamata am 18 zile iml am ramas cu un semn an frunte azi am deschis dosarul de dauna pentru vatamare corporala dar cu ... (vezi toată discuția)