Buna seara,
Sotului meu a fost angajat pe perioada determinata, 3 luni, fara prelungirea C.I.M. cu acte in regula cu lichidare la zi fara popriri. Salariul l-a primit dupa o luna. Mai are de primit banii pe 4 zile plus concediul de odihna aferent de 5 zile. Angajatorul refuza sa ii plateasca spunand ca banii sunt in contul uzurii masini pe care a condus-o. Au trecut doua lunii de la lichidare. E legal asa ceva din moment ce are lichidare fara popriri? Exista vreun cadru legal pentru cele expuse mai sus?Ce poate face in aceasta situatie? Sa ne adresam ITM-ului?
Cu multumiri,
Buna ziua,
Sotul meu a fost obligat sa si dea demisia cu doua zile inainte de salariu. Patronul refuza sa ii dea salariu, amanandu-l desi firma nu are probleme financiare, salariile se dau la timp. Problema este ca sotul meu are poprire pe jumatate din salariu: pensie de extretinere si ororariu executor.Angajatorul are documentele privind execuatarea. Cum procedez in acest caz? Are firma dreptul sa nu plateasca nici dreptul poprit? Cu multumiri,
Buna seara,
Sunt in urmatoarea situatie: executat pentru doua credite. Un executor imi ia 1/3 din salariu si celalalt 1/3 din ce ramane in cont. Cum pot rezolva problema legal ca sa mi se conform legii 1/2 din salariu.
Cu multumiri,
Soțul meu are poprire pe jumătate din salariu, fiind executat pentru 2 credite restante. Menționez ca avem un copil cu vârsta de 20 ani , student anul I in învățământul de stat. In condițiile actuale suntem in imposibilitatea de a întreține copilul. Salariul meu nu depășește 800 lei. Menționez ca nu suntem divorțați dar locuim separat.
Copilul poate deschide Acțiune pentru stabilirea obligației legale de întreținere? Daca da, cum se procedează? Cu mulțumiri,
Buna ziua,
Am castigat la Curtea de apel procesul referitor la drepturile salariale. " Obliga parata sa plateasca reclamantului suma de ....reprezentând drepturile salariale"
Cum intru in posesia drepturilor salariale? Exista un termen pentru plata?
Trebuie sa apelez la un executor judecatoresc?
Cu multumiri,
Pot solicita daune materiale in apel, pentru intarzierea platii creditului bancar datorat neprimirii salariului nici dupa demisie? Am avertismentele de plata de la banca, pentru perioada cand am fost angajat la firma respectiva.
Cu multumiri,
Dispoziția de plata se încadrează in sintagma „documente justificative demonstrează efectuarea plații către salariatul îndreptățit”.
Mă aflu in următoarea situație: deschis acțiune tribunal pentru neplata salariului timp de 2 luni si mi s-a respins acțiunea întrucât angajatorul a depus la dosar o dispoziție de plată pe care apare doar o suma de bani, data si semnătură mea (in alb). Aceea dispoziție o semnasem fiind angajat la aprovizionare, pentru achiziționarea de materiale. Angajatorul a folosit-o cum ca as fi primit salariul prin aceea dispoziție. Suma trecuta pe dispoziție este mult mai mare decât salariul pe care ar fi trebuit sa il primesc la aceea data si este datata cu 2 săptămâni in avans fata de data plații chenzinei conform CIM. Nu am semnat nici un stat de plata pe perioada contractului.
La incheirea perioadei de proba, am încetat raportul de munca. Singurii bani i-am primit in ultima zi de munca fiind salariul pe 1 luna, prin virament bancar.
Credeți ca am merita sa declar apel, in aceste condiții? Exista vreun articol care sa mă ajute?
Cu mulțumiri,