Consider ca este o greseala de sistem...in perioada respectiva mi se numarau banii in fiecare seara,doar dupa verificare semnau registrul de incasari zilnice atat directorul de operatiuni,cat si cel de sucursala...mai mult,am avut si control din partea auditului pe aceasta tema si totul a fost ok...tezaurul sucursalei are trei chei,una la mine,una la directorul de operatiuni,una la directorul de sucursala...de asemenea are cod de armare/dezarmare pe care eu nu-l stiam bineinteles...am cerut vizionarea inregistrarilor video,mi s-a spus ca nu este proba la dosar...expertiza contabila judiciara poate fi singura proba la dosar?!Ce incredere sa am in ea din moment ce onorariul este platit de banca?!Ei profita de faptul ca nu imi pot permite un expert parte,nici macar un avocat...Acesta este motivul pentru care asteptam raspunsul expertizei,in cazul in care se ajungea in instanta puteam cere un avocat din oficiu,cu care sa-mi pregatesc apararea,dar oare nu e prea tarziu?!Se mai poate face ceva atunci?!
Prejudiciul "este de 135000 lei"...ei sustin ca minusul de casa are legatura cu alimentarea bancomatului,eu ca are legatura cu o remitere ce nu a mai avut loc...greseala mea a fost ca nu am anuntat directorul de operatiuni de faptul ca masina nu mai vine dupa bani,am alimentat casa operativa cu suma respectiva,in ideea ca astfel reglez casa,dar nu am facut altceva decat sa o dau peste cap...
Mie mi s-a spus ca aceasta expertiza este judiciara,ca expertul contabil este neutru,chiar daca banca este cea care plateste onorariul,ca voi fi obligat sa ma prezint la solicitarea lui pentru a-mi prezenta propriile argumente...
Sunt angajat al SC MaxBet Romania,la interviul sustinut cu departamentul de resurse umane mi s-a spus ca voi avea salariul net 1200 lei,in contractul individual de munca apare salariul de baza lunar brut 1050 lei,la alte elemente constitutive sporuri 25% de noapte,programul de lucru 8 ore pe zi,40 de ore pe saptamana,durata concediului anual 21 de zile.In realitate,salariul net de 1200 este format din 917 lei virati pe cardul de salariu,233 lei ii primesc o saptamana mai tarziu la plic(bani neimpozitati),50 lei garantie pentru minusurile de casa frecvente existente pe alte sali(lucru nespecificat in cim si in nici un alt act aditional).Stiu ca se constituie un cont de garantie gestionari,in momentul in care pleci din firma primesti banii inapoi cu tot cu dobanda aferenta perioadei lucrate(am intrebat de acest aspect si mi s-a spus ca nu are nici o legatura).Referitor la programul de lucru,tura de zi incepe la ora 08 si se termina la ora 20,tura de noapte incepe la ora 20 si se termina la ora 08,doua ture de zi,doua zile libere,doua ture de noapte,doua zile libere,astfel incat de-a lungul unei luni calendaristice se ajunge la un numar total de ore de 180,nu 160.Pauza de masa nu exista,spor pentru orele de noapte nu exista,mai mult,pe salile unde nu este ruleta,salariile supraveghetorilor de sala s-au dimunuat cu 150 de lei,fara a se semna vreun act aditional in acest sens.Astfel,de la un salariu initial de 1200 lei,am ajuns la un salariu de 1000 lei,882 lei pe card,118 la plic.Zilele de concediu nu se acorda,nici macar nu se platesc,acum ne-au cerut sa spunem celor de la ITM,in cazul in care vom fi intrebati,ca noi suntem pontati 8 ore,nu 12,ca avem pauza de masa,ca suntem platiti suplimentar pentru orele de noapte,ceea ce nu este adevarat.I-am reclamat la ITM,insa vreau sa merg mai departe,vreau sa-i actionez in judecata pentru abuzurile facute.Sunt foarte multe persoane in situatia mea,insa nu au curajul sa spuna aceste lucruri de teama ca vor fi dati afara,prefera sa fie tratati asa.Am vreo sansa,tinand cont de cele enumerate mai sus?!Credeti ca cei de la ITM se vor autosesiza in urma reclamatiei facute?!Mi-e teama de un singur lucru,de faptul ca cei de la sediul central vor incerca sa-i mituiasca,asa fac de fiecare data cand au controale din partea diferitor institutii.
Sunt urmarit penal pentru delapidare,fals in inscrisuri sub semnatura privata,am fost chemat de cei de la politie sa iau la cunostinta ca va avea loc expertiza contabila,vreau sa va spun ca am ramas fara cuvinte cand am aflat ca onorariul expertului va fi achitat de catre banca,cei care ma acuza de cele enumerate mai sus.Ce incredere sa am eu in rezolutia lor atat timp cat ei sunt platiti de una din parti?!Expertul contabil ar trebui sa priveasca lucrurile obiectiv,daca el este platit de una din partile implicate in proces mai poate fi obiectiv?!Cat de importanta este rezolutia lor in proces?!Cei de la politie au trebuit sa apeleze la aceasta masura intrucat nu s-a putut demonstra nicicum ca eu as fi sustras suma respectiva din casieria bancii.Expertul contabil verifica acum registrul de incasari zilnice,banca sustine ca exista un minus atat scriptic,cat si faptic.Sa presupunem prin absurd ca expertiza contabila va dovedi existenta unui minus scriptic,cum dovedesc ca el este si faptic?!Ar fi trebuit ca eu sa apar pe camerele de luat vederi cum sustrag bani din casierie,nu cred ca actele pot dovedi asa ceva.Am cerut sa fie vizionate inregistrarile video,politia sustine ca nu constituie proba la dosar.Atunci expertiza contabila poate fi singura proba care sa duca la elucidarea cazului?!Multumesc,