eu am sunat la ocpi si mi-au spus sa fac o cerere ,cu copi dupa c. i. si sa platesc o taxa de 25 de lei si imi elibereaza copie dupa titlul de propr.dar este adevarat ca nici eu nu am intrebat si nici cei de la ocpi nu au precizat daca copia este legalizata.Treaba cu declaraea actului pierdut la m. of. se poate face dar ceilalti mostenitori ai bunicii nici nu vor sa auda de succesiune .Daca nu ma inteleg cu ei ce pot sa fac ?
Nu am actul original.Asta e problema.Speta e in felul urmator :titlul de propr este pe numele bunicii 9mama tatalui ) ,tatal meu a decedat si trebuie sa facem succesiunea dupa tata ,dar bunica a decedat si ea in urma cu vreo 10 ani si nu s-a facut succesiunea dupa ea.Notarul mi-a spus ca trb sa fac ros de tilul de propr al bunicii (dupa care am reusit sa obitin o copie xerox deci fara a avea vreo valoare juridica )de la o ruda ,dar nu stiu in arhivele carei instutii sa caut ..cei de la primaria din comuna spun ca ei nu au asa ceva...la prefectura nu...atunci unde?
Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR JUD GIURGIU.eliberat in anul 1993.
Va multumesc pt. raspuns,dar as mai dori o precizaresi anume: inteleg ca trebuie sa ma adresez instantei deci nu mai am ce cauta la notariat ??? Va trebui sa caut un avocat care sa ma reprezinte ?
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspus. Tatal meu a murit si trebuie facuta succesiunea.Suntem doi frati si mama. Fratele meu ,care s-a indepartat de noi ( de mama si de mine ) de mai multi ani si nu am mai tinut legatura , este de negasit. Am aflat de la o cunostinta ca ar fii plecat in strainatate.,dar nu stiu unde si nici nu am niciun fel de date de contact.Am fost la notariat si notarul ne-a spus sa facem tot posibilul sa obtinem macar o procura de la fratele meu.Nu am reusit nici macar sa aflam unde este plecat...de procura ..nici vorba !! Cum pot rezolva problema asta ???
Va multumesc anticipat !!!
Va rog sa-mi explicati mai bn :
''Dacă bunica a transmis întreaga ei cotă de proprietate din imobil, prin contract de întreținere, fata e proprietară din momentul semnării contractului.
Dacă bunica a murit, cu certificatul de deces și contractulse radiază dreptul de uzufruct din c.f. ''[b]
Ce inseamna ca se radiaza dreptul de uzufruct ?
Da ,bunica a transmis intreaga ei cota de proprietate din imobil printr-un contract de intretinere .
Da,bunica a murit ,iar eu vreau sa stiu daca baiatul are dreptul sa deschida succesiune(chiar daca fata spune ca ea este deja proprietara si in cazul asta nu mai are rost succesiunea pt ca nu au ce sa imparta )
Speta este urmatoarea:Bunicul si bunica au un baiat si o fata.
Bunicul moare,se face succesiunea ,bunica primeste 1/4 ,fata 3/8,baiatul 3/8 din imobil.
Bunica face un contract de intretinere cu habitatie viagera cu fata, prin care ii transmite cota mostenita de ea de 1/4 de la bunicul .
Bunica moare
.Intrebare :
1.Acest contract ii permite fetei sa-si faca acte de proprietate fara a mai face succesiunea ?
2.Baiatul nu mai are niciun drept de la bunica?(adica ramane numai cu cele 3/8 de la bunicu')?
In speranta ca voi gasi raspuns la dvs ,va multumesc anticipat !