Speta este urmatoarea:Bunicul si bunica au un baiat si o fata.
Bunicul moare,se face succesiunea ,bunica primeste 1/4 ,fata 3/8,baiatul 3/8 din imobil.
Bunica face un contract de intretinere cu habitatie viagera cu fata, prin care ii transmite cota mostenita de ea de 1/4 de la bunicul .
Bunica moare
.Intrebare :
1.Acest contract ii permite fetei sa-si faca acte de proprietate fara a mai face succesiunea ?
2.Baiatul nu mai are niciun drept de la bunica?(adica ramane numai cu cele 3/8 de la bunicu')?
In speranta ca voi gasi raspuns la dvs ,va multumesc anticipat !
ati relatat ca prin acel contract intretinere s-a instrainat doar cota bunicii care ii revenea de la sotul dansei.acum trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica.
Asta chiar ar fi o premieră. Cum să eliberezi titlu de proprietate în baza unui contract de întreținere.?! Probabil e o greșeală de exprimare.
Dacă bunica a transmis întreaga ei cotă de proprietate din imobil, prin contract de întreținere, fata e proprietară din momentul semnării contractului. Dacă bunica a murit, cu certificatul de deces și contractul se radiază dreptul de uzufruct din c.f.
Dacă prin contract s-a înstrăinat doar cota moștenită de bunica atunci trebuie făcută succesiunea pe partea care i-a mai rămas bunicii.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Mostenire
mel 75
buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)