avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie facuta succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie facuta succesiune ?

Speta este urmatoarea:Bunicul si bunica au un baiat si o fata.
Bunicul moare,se face succesiunea ,bunica primeste 1/4 ,fata 3/8,baiatul 3/8 din imobil.
Bunica face un contract de intretinere cu habitatie viagera cu fata, prin care ii transmite cota mostenita de ea de 1/4 de la bunicul .
Bunica moare
.Intrebare :
1.Acest contract ii permite fetei sa-si faca acte de proprietate fara a mai face succesiunea ?
2.Baiatul nu mai are niciun drept de la bunica?(adica ramane numai cu cele 3/8 de la bunicu')?
In speranta ca voi gasi raspuns la dvs ,va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
theathea, utilizator
Cel mai recent răspuns: theathea , utilizator 09:57, 12 Noiembrie 2010
Va rog sa-mi explicati mai bn :
''Dacă bunica a transmis întreaga ei cotă de proprietate din imobil, prin contract de întreținere, fata e proprietară din momentul semnării contractului.
Dacă bunica a murit, cu certificatul de deces și contractul se radiază dreptul de uzufruct din c.f. ''[b]
Ce inseamna ca se radiaza dreptul de uzufruct ?
Da ,bunica a transmis intreaga ei cota de proprietate din imobil printr-un contract de intretinere .
Da,bunica a murit ,iar eu vreau sa stiu daca baiatul are dreptul sa deschida succesiune(chiar daca fata spune ca ea este deja proprietara si in cazul asta nu mai are rost succesiunea pt ca nu au ce sa imparta )

Dacă bunica a înstrăinat toată cota ei de proprietate din imobil fetei nu mai au ce să împartă după bunica, cu privire la acest imobil. Fata a devenit proprietară prin contractul de întreținere. Bunica și-a păstrat doar dreptul de a locui acolo. Decedată fiind, dreptul bunicii de uzufruct s-a stins. Nu se transmite mai departe. Asta înseamnă că s-a întregit dreptul de proprietate al fetei pe ceea ce a primit prin întreținere. Acum sunt proprietari pe imobil și fata și băiatul doar că în cote diferite.
Dacă mai sunt și alte bunuri pe numele bunicii, altele decât imobilul acesta se poate face moștenire și după bunica, dacă nu... nu aveți ce să mai împărțiți.
Va multumesc mult !!Acum m-am lamurit !!!:love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Act de donatie carmen_rusu carmen_rusu Cum se poate face un act de donatie in care se stipuleaza clauza de intretinete si habitatie? (vezi toată discuția)