avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate fastman68

Activitate fastman68

Mulțumesc!
Întrebarea suplimentara era dacă asiguratorul e obligat să îmi dea o copie a raportului de expertiză extrajudiciar (pe care legea 132 din 2017 la art 22(3) îi dă voie să facă) raport în baza căreia au refuzat plata?
Acest raport trebuie făcut de un expert autorizat extern și fara vreo legătură contractuala sau de altă natură cu asiguratorul.
Practic acțiunea în instanță presupune că eu sa vin cu o contra expertiza?



Voinea Liviu a scris:

Actiune in instanta,cu sanse mari daca gasiti un avocat specializat in asemenea spete.
Este posibil sa castigati "pe procedura",este posibil sa fie nevoie de expertiza judiciara,ceea ce va mari putin costurile.
Oricum ,toate cheltuielile de judecata(onorarii avocat,expert,taxe de timbru), le recuperati la sfarsit.

Asiguratorul RCA refuza plata daunelor
Mașina mea parcată este lovită de o altă mașină. Șoferul își recunoaște vina.
Se face amiabila cu constatarea daunelor și PV de daune după care inspectorul de daune face investigație și ajunge in final la concluzia că daunele nu puteau fi produse in acel accident. Ca atare refuza plata, chipurile in urma unei expertize extrajudiciare.
In mod normal ar trebui nu ar trebui sa am acces la acea expertiza extrajudiciară?
Pot da în judecata firma de asigurari, sau pe șoferul vinovat?
Am martori la accident.
Răspuns la discuția Partaj înainte de divort
Probabil ca dacă la partaj nu se înțeleg divorțul nu va mai fi amiabil.
Răspuns la discuția Partaj înainte de divort
Poate am pus greșit întrebarea. Voiam știu dacă un partaj la notar este valabil înainte de a demara procedura de divorț la primărie. Adică el și ea pot împărți amiabil bunurile deși sunt căsătoriți încă?
Se poate face partajul înainte de pronunțarea unui divorț la primărie? Dacă da, unde poate fi făcut cel mai avantajos?
adriantot a scris:

Sigur ca puteti convoca adunarea generala si sa-l demiteti pe presedinte dar este mai elegant si poate fara a declansa scandalul de rigoare ca pe ordinea de zi sa evitati asemenea formulari.

cu tot respectul pt d-ul adrianot "ELEGANTA" ar trebui sa lipseasca atunci cand e vorba de un presedinte cu peste 1000 euro datorie
As adauga la ce a spus Elga50 sa afisati si ordinea de zi in care musai sa fie un punct cu demitera presedintelui
Subiectul l-am deschis pt ca aveam nevoie de un raspuns la intrebarea :daca presedintele este obligat legalsa ii emita decizia de incetare CIM administratorului?
Am primit un raspuns de la lupalb13 (caruia ii multumesc) dar mai doresc sa aflu si alte pareri
adriantot a scris:
Pai de ce si-a depus demisia? ..........Eventualele greseli si/sau lipsuri in gestiune se pot constatat in perioada urmatoare de catre cenzor, presedinte, iar fostul administrator poate fi chemat, intrebat si obligat sa suporte lipsurile pe cale amiabila sau in instanta.

Demisia si-a depus-o pt ca a fost schimbata vechia conducere( presedinte si comitet) sub obladuirea carora a facut ce a vrut ,mai ales ca timp de cel putin 5 ani nu a existat comisie de cenzori,de aceea a lasat vraiste in acte

Cum poate fi chemat in instanta caci pe cale amiabila si chiar prin adresa scrisa nu vrea sa vina sa isi puna la punct documentele?
Administratorul vechi dupa ce si-a depus demisia si i s-a terminat perioada de preaviz nu a incheiat toate fisele individuale ale proprietarilor si nu a facut situatia elementelor de activ si pasiv.Din acest motiv nu i-a fost emisa decizia de incetare a CIM.In acest caz presedintele este obligat sa ii emita decizia de incetare chiar daca practic nu si-a predat gestiunea lasand vraiste in acte ?