avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj înainte de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj înainte de divort

Se poate face partajul înainte de pronunțarea unui divorț la primărie? Dacă da, unde poate fi făcut cel mai avantajos?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
fastman68, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 23 Septembrie 2017
Puteti face partajul la notar.
Dar de ce va grabiti, de nu mai sterptati o luna cat dureaza sa divortati ?
Poate aveti acte depuse la primarie, care va sunt necesare la partaj.
Poate am pus greșit întrebarea. Voiam știu dacă un partaj la notar este valabil înainte de a demara procedura de divorț la primărie. Adică el și ea pot împărți amiabil bunurile deși sunt căsătoriți încă?
Da, pot face partajul inainte de divort si pot face asta la notar amiail sau in instanta daca nu se inteleg.
Dar intreb, de ce e graba sa partajati cand divortul dureaza o luna ?
Probabil ca dacă la partaj nu se înțeleg divorțul nu va mai fi amiabil.
Nu are legatura una cu alta.. si daca se inteleg la divort, pot face partajul il instanta sau pot sa se intelega la partaj si nu la divort..
conditionarea asta a divortului de partaj.. mi se pare aberatie, gen : sunt de acord cu divortul daca faci partajul cum vreau eu.. e aiurea. ca de divortat tot divorteza omul si poate fi si la partaj cum vrea el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul dupa 1 an si 6 luni anonimatum anonimatum sunt casatorita de 1 an si 6 luni si nu avem copii. din anumite motive vreau sa divortez. nu avem nimic pe numele nostru. ce legi mai sunt acum? dak nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Despre divort la notar Elena_Aurelia Elena_Aurelia Vreau sa divortez,nu ne mai intelegem si avem doar 7 luni de cand am facut nunta si 4 ani de cand suntem impreuna,avem doar o masina luat impreuna dupa ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj pisica1977 pisica1977 Buna ziua , eu si sotul meu suntem casatoriti de 10 ani avem un apartament in Romania cumparat impreuna , nu exista copii . din august sotul meu a plecat de ... (vezi toată discuția)