avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

Buna ziua , eu si sotul meu suntem casatoriti de 10 ani avem un apartament in Romania cumparat impreuna , nu exista copii . din august sotul meu a plecat de acasa si vrea sa divorteze fara acordul meu , momentan noi nu locuim in tara . exista posibilitaea sa divorteze fara acordul meu ? ce se intimpla cu apartamentul in cazul in care se pronunta divortul fara consintamintul meu ?
Cel mai recent răspuns: pisica1977 , utilizator 04:54, 24 Octombrie 2014
Divortul se poate pronunța si in lipsa Dvs, cu îndeplinirea procedurii in materie. In ceea ce privește partajul (daca mai sunt alte bunuri in afara de acest apartament), trebuie sa exprimați optiunea. Poate ar fi mai bine sa discutați cu soțul si sa Ajungeți la o înțelegere pe care sa o încheiați la un notariat, cu privire la toate aspectele (divorț si partaj).
Buna ziua , nu se poate vb cu el .Am inteles ca deja a fost la consulat sa faca o imputernicire pt. un avocat in rom. care sa inainteze divortul . cam cat dureaza tot procesul de divort daca eu nu ma prezint si fara consimtamintul meu ? va multumesc
Dureaza ceva mai mult daca nu va dati acordul, insa de divortat veti divorta, important e sa va citeze corect si instanta sa constate ca procedura e indeplinita. Poate dura un an, poate si mai mult, mai putin, nu pot aprecia.
Pt a imparti ap trebuie sa deschida o actiune de partaj, o poate face si acum inainte , in timpul sau dupa divort.
multumesc pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)
Sotie maltratata de sot cata_llyna cata_llyna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o recomandare pentru un caz de sotie de varsta a doua, maltratata de catre sot, victima a violentei psihice ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)