avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de asociatie restant la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de asociatie restant la intretinere

unde pot face o plangere impotriva presedintelui de asociatie care are o datorie la

intretinere cu penalitati in suma de 5000 lei?


Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 21:14, 16 Ianuarie 2011
In primul rand convocati o adunare generala, il schimbati din functie si apoi noul presedinte il poate actiona in judecata, ca reprezentant al proprietarilor.
si daca anumiti vecini nu vor sa participe la aceasta adunare cum procedez?
Adunarea generala poate fi convocata, conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari art.23, pct (4), de 20% din numarul membrilor asociatiei.
Faceti un tabel cu toti proprietarii, in capul tabelului scrieti un text prin care sa se inteleaga de ce vreti convocarea acestei adunari generale si apoi mergeti din usa-n usa si obtineti semnaturi. Daca aveti 20% dintre proprietari care au semnat, faceti un afis si convocati AG in 10 zile. Trebuie sa aveti grija sa fie toata lumea anuntata.

La prima convocare il puteti schimba din functie numai cu 50% + 1 din numarul total al membrilor asociatiei. Daca nu intruniti acest cvorum, atunci reconvocati AG in maxim 10 zile si de data aceasta puteti sa-l schimbati cu 50% + 1 din numarul celor prezenti la adunare, chiar daca sunteti 3 si 2 sunt de acord, il puteti schimba.
Faceti un PV al adunarii generale ca dovada ca presedintele a fost schimbat. Trebuie sa predea stampila noului presedinte si orice document al asociatiei il are asupra sa.
se pare ca i sa urcat functia la cap... singura modalitate ar fi cum a zis Elga50.
As adauga la ce a spus Elga50 sa afisati si ordinea de zi in care musai sa fie un punct cu demitera presedintelui

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari graurecatalin graurecatalin Buna ziua As dori sa ma lamuresc si eu in anumite privinte si reglementari ale Legii 230/2007 privind asociatiile de proprietari. Sunt proprietarul unui ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)