avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate emma_79

Activitate emma_79

Buna seara,

Am nevoie de un sfat in legtura cu o posibila cerere de eliberare conditionata.
Sotul meu , a fost arestat in sept 2013 in cauza unui accidentului de masina din Bucuresti . In luna Martie 2015 are efectuata 1/2 din pedeapsa plus 60 de zile castigate prin munca prestata in timpul detentiei.
Va rog sa imi spuneti daca am putea avea castig de cauza in cazul unei cereri de eliberare conditionta la jumatate de pedeapsa? Si care ar fi articolul din lege ( NCPP ) care am putea sa il citam?

Va multumesc!
Cu stima
Răspuns la discuția Amnistie si Gratiere
[ link extern ]
Sa speram ca pana la finalul anului se va vota legea
Stie cineva daca s-a votat sau nu redozarea pedepselor pentru codul rutier?
Sotul meu are de ispasit o pedeapsa de 3 ani, pt fuga de la locul accidentului, din care a facut deja 1 an.Va rog daca cineva are informatii despre acest subiect imi poate spune si mie daca s-a votat as vrea sa stiu daca va beneficia de aceasta redozare?

Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Răspuns la discuția Amnistie si Gratiere
Eu nu reusesc sa intru pe pagia mediafax , va rog sa dezvoltati subiectul sau sa re-postati pagina. Va multumesc!
Buna ziua, as dori sa stiu daca lege suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere face parte din schimbarile cuprinse in noul cod penal si de procedura penala. Am gasit pe un site anumite schimbari de lege si doresc sa stiu daca se poate face o cerere in baza acestor prevederi.
Sotul meu este inchis pt un accident care nu a fost el vinovatul9 aceasta este alta discutie) dar am dorii sa stim daca el se afla in penitenciar avocatul poate face cerere pt suspendarea pedepsei sub supraveghere. El spune ca ff multi detinuti vor face astlef de legi, mai mult noi vom depune si o cerere de revizuire a dosarului.

Multumesc mult ,
Cu stima


''Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere in Noul Cod Penal

l on 23 august 2013
Art. 91 Conditiile suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere
(1) Instanta poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca sunt intrunite urmatoarele conditii:
a) pedeapsa aplicata, inclusiv in caz de concurs de infractiuni, este inchisoarea de cel mult 3 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 41, sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;
c) infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;
d) in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infractiuni, insa este necesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.
(2) Cand pedeapsa inchisorii este insotita de pedeapsa amenzii aplicate in conditiile art. 62, amenda se executa chiar daca executarea pedepsei inchisorii a fost suspendata sub supraveghere .
(3) Nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca:
a) pedeapsa aplicata este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost initial amanata, dar ulterior amanarea a fost revocata;
c) infractorul s-a sustras de la urmarire penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului sau a participantilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat suspendarea executarii pedepsei si atentionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere .''
Buna seara, as avea nevoie de un sfat daca cineva ma poate ajuta. Logodnicul meu a fost implicat intr-un accident in vara anului 2006, in care un taximetrist a lovit pe trecerea de pietoni o fetita, fara a se opri. -pritenul meu- fiind masina imediat urmatoare a oprit si a luat fetita si a dus- o la spital. Acolo politia a venit in scurt timp , i-a luat toate informatiile iar familia fetitei l*a acuzat pe el de infaptuirea accidentului. Timp de 4 ani s-a facut cercetarea penala , dosarul intorcandu-se mereu la politie pt ca nu existau dovezi concludente care sa il incrimineze. Acum a venit citatie , are infatisare pe 10 decembrie 2010 in Bucuresti. Nu avem avocat , cel pe care l-am avut a cerut exagerat de mult pt a ne reprezenta in instanta.
As dori sa ne ajute cineva , cu un sfat cum am putea dovedii nevinovatia. Mentionez ca in mom accidentului el era in masina cu un coleg de munca care dupa o luna si -a schimbat declaratia spunand ca el nu a vazut nimik.
Daca v-am plictisit imi cer scuze... :)
Multumesc mult si o seara placuta!
Emma