In cazul in care dupa 3 ani de cercetari se dispune SUP din lipsa de probe intr-un dosar de alcoolemie se pot solicita daune morale si/sau despagubiri materiale?
Ce usurare ptr politisti! doar cu procesul verbal si fara nicio proba vor putea infunda pe oricine.Sunt curios de ce mai sunt judecati cei acuzati ca au condus sub influenta alcoolului,doar pe baza pv ar putea fi trimisi la inchisoare.
De cand un pv beneficiaza de prezumtia de veridicitate? Chiar pot agentii constatatori a treaca tot ce li se pare ca vad? Atunci cand vor putea fi trasi la raspundere pentru abuzurile care le fac chiar de cei asupra carora sunt indreptate,sa plateasca din buzunarul propriu pe cei care isi pierd serviciul din cauza unui dosar penal ce treneaza ani de zile,atunci lucrurile vor intra pe un fagas normal.Pana atunci pentru oamenii normali nu functioneaza prezuntia de nevinovatie ci doar cea de "veridicitate"a pv.Constat cu parere de rau ca sunt destui avocati care nu au nicio problema cu incalcarea constanta a drepturilor celor anchetati recomandand nonsalant sa avem rabdare si gasesc tot felul de scuze organelor de ancheta.NU DOMNILOR!PROCURORII SI POLITISTII SUNT PLATITI DIN BANII NOSTRII SI TREBUIE SA-SI FACA PROMPT DATORIA NU SA TINA DOSARELE CU ANII!Si asta se intampla de regula atunci cand se bazeaza pe prezumtia de "veridicitate"a pv fara a avea alte probe si in mod voit taraganeaza dosarele ca asa vor moschjj lor.MI-E LEHAMITE.
As dori sa stiu in ce masura politia rutiera are competenta sa verifice un autoturism stationat si ocupantii acestuia daca acesta era oprit pe o platforma de acces intr-o unitate comerciala,platforma naingradita dar facand parte din proprietatea privata a respectivei unitati.Va multumesc.
Deci legiuitorul nu face distinctie intre plangerile impotriva rezolutiilor procurorului de neincepere a urmaririi penale si plangerile impotriva rezolutiilor procurorului din alte motive(in cazul meu de neacordare a dreptului de a conduce un autovehicul)?
Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va multumesc.