Conform art. 1 alin. (1) si alin. (3) din O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, conditia necesara pentru deschiderea dreptului la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani se refera la realizarea veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal timp de 12 luni, aceste venituri putand proveni din salarii, din activitati independente, din activitati agricole, asa cum sunt definite de codul mentionat.
Important este sa realizati venituri in fiecare luna din cele 12. In cursul unei luni pot fi si pauze - zile in care nu se obtin venituri. De exemplu, in cazul unui contract de munca - zile in care nu s-a lucrat.
In cazul cumului de functii perioadele de realizare a veniturilor se suprapun, nu se cumuleaza.
Puteti accesa urmatoarele link-uri pentru diferite detalii legate se subiect:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
:offtopic:Completarile se fac prin editarea mesajului anterior. Multumesc!
AL
[ link extern ]
Completare
Cati ar fi de acord sa stea bunicii sau orice alta ruda care indeplineste conditiile cerute de lege pentru deschiderea dreptului la concediu pentru ingrijirea copilului in acest concediu? Adica parintii sa poata alege intre continuarea carierei si concediul pentru ingrijirea copilului... deoarece si alti apropiati ar avea dreptul... La noi doar tatal, pe langa mama are dreptul...
Mai departe - cati ati fi de acord ca aceste persoane aflate in concediu de ingrijire a copilului sa aiba voie sa cumuleze indemnizatia cu veniturile obtinute din munca la domiciliu - in baza unui contract de munca sau dintr-o munca independenta.
In Romania suna ciudat si chira in UE.
Dar in alte state se poate.
=D>
Pentru exemple, puteti vizita link-ul
www.avocatnet.ro/content/art...