avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general adeverinta de venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

adeverinta de venit

Am din nou o nedumerire ...
Sunt asociat unic la un srl si singurul administrator cu contract de munca . M-am hotarat sa aplic pentru un credit de nevoi personale, dar cei de la banca mi-au spus ca nu imi pot semna singur adeverinta de venit. In afara de mine a mai semnat si contabilul. Ba chiar mi-au sugerat sa gasesc pe altcineva sa o semneze. :( asta nu ar fi de fapt un fals in acte ??
Ma intrebam.. daca cei de la ITM au ingaduit sa imi semnez singur contractul de munca... atunci banca de ce nu ar accepta asta dat fiind ca eu imi asum raspunderea.. sau poate e "rea vointa" ?

Multumesc anticipat pentru sugestii.
Banca este obligata sa va primeasca adeverinta.
Evident daca ITM-ul a permis sa incheiati un contract de munca PENTRU CA ASA PERMITE LEGEA CAT SE POAT DE CLAR nu are voie sa va restrictioneze o banca primirea unei adeverinte.
De cand o banca are competenta de a trece peste o lege si peste ITM?! Da, la noi se poate - oameni care sunt competennti in orice... si care iti restirctioneaza drepturi...
Incercati sa vorbiti cu un jurist de la banca. Sau cu cineva din conducere - caruia sa ii explicati de se pot pierde clienti...

Pentru detalii legate de contractul de munca al asociatului unic puteti vizita linkurile:

www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ]

IN ACESTE MATERIALE GASITI SI IDEI DESPRE SUBVENTIONAEA LOCULUI DE MUNCA...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
Ana Cioriciu Stefanescu, Consilier juridic
arysiso a scris:

Am din nou o nedumerire ...
Sunt asociat unic la un srl si singurul administrator cu contract de munca . M-am hotarat sa aplic pentru un credit de nevoi personale, dar cei de la banca mi-au spus ca nu imi pot semna singur adeverinta de venit. In afara de mine a mai semnat si contabilul. Ba chiar mi-au sugerat sa gasesc pe altcineva sa o semneze. :( asta nu ar fi de fapt un fals in acte ??
Ma intrebam.. daca cei de la ITM au ingaduit sa imi semnez singur contractul de munca... atunci banca de ce nu ar accepta asta dat fiind ca eu imi asum raspunderea.. sau poate e "rea vointa" ?

Multumesc anticipat pentru sugestii.

Angajati un contabil cu 2 ore si sa va semneze el adeverinta.
Banca poate adopta orice norme prudentiale gaseste de cuviinta: depinde insa daca functionarul care v-a preluat cererea a studiat-o suficient. Banuiesc ca daca veti face dovada faptului ca dvs. detineti in societatea la care sunteti angajat functia de administrator, prin certificat constatator de la ORC, si copie act constitutiv, dupa caz, vi se va accepta adeverinta.Puteti prezenta in plus si contractul individual de munca sau cartea de munca, pentru lamurirea situatiei.
In afara de director general, director adjunct, contabil, inspector resurse umane cine are dreptul sa semneze o adeverinta de salariu?
De exemplu, un functionar economic are dreptul?
Daca are imputernicire pentru semnarea documentelor, de ce nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta salariu ankalaura85 ankalaura85 Cine are dreptul sa semneze o adeverinta de venit in afara de director general, inspector resurse umane, contabil, consilier juridic? Cumva si un functionar ... (vezi toată discuția)
Cum poate asociatul unic al unui srl sa devina si administrator? rebe_ca rebe_ca cum poate sa devina administrator asociatul unic al unui srl sau daca se poate incheia intre asociatul unic al srl si societate un contract de munca? (vezi toată discuția)
Functia de administrator maria2010 maria2010 Buna ziua, un asociat unic poate fi angajat cu CIM in functia de administrator la societatea la care este asociat unic? Ce studii sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)