Buna ziua, imi poate spune cineva, daca nu am fost angajata cu 12 luni inainte de nasterea copilului, insa am acum 12 luni da cand sunt angajata, iar copilul are deja 10 luni, mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului, pana cand acesta va implini doi ani?
Buna ziua, revin cu intrebari pe aceeasi tema.
Daca gravida face contract cu casa de sanatate cu 6 luni inainte de a naste, pentru 1% din 3 salarii brute, cat va primi in cele 126 zile de concediu de nastere si lauzie? Multumesc!
Multumesc pentru timpul acordat. Ghinionul meu, cum spunea "cineva".
Si altcineva tot modifica legea, dar in defavoarea noastra. Tocmai cand natalitatea de duce de rapa!
Ideal ar fi fost sa ramana o luna, max doua, iar daca plateai contributii timp de 12 ani, ar fi trebuit sa poti primi ccc, indiferent cand se implineau cele 12 luni, inainte sau dupa nasterea copilului. Dar offf! Sa ne ajute Dzeu conducatorii asa cum ne ajuta ei pe noi!
Stagiu de cotizare. Beneficiază de indemnizația de maternitate salariatele care, în ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel puțin o lună sau fracțiuni de lună totalizând minimum 22 de zile.
Multumesc pentru raspuns! Da, perioadele asimilate, am uitat de ele. Din pacate n-am fost nici eleva, studenta, nici in somaj. Si nici 6 luni lucrate nu voi avea. Dar citisem undeva pe avocatnet.ro ca e de-ajuns sa fi lucrat o luna pentru a beneficia de concediu maternal. Sau articolul era mai vechi si intre timp s-a modificat legea?
Dar daca as fi lucrat cu jumatate de norma, indemnizatia pentru concediul maternal ar fi fost 85% din venitul realizat sau exista o suma minima (1.2 ISR)? multumesc din nou!
Lucratori in comert. Are importanta? Cert e ca nici unul dintre noi nu avem 12 luni pana la nasterea copilului. Deci pot lua doar indemnizatia pentru concediul de nastere si lauzie, nu?
Daca sunt gravida in trei luni, ma angajez acum, pot lua indemnizatie ccc incepand cu februarie 2023, deci atunci cand copilul va avea 6 luni, si pana implineste 2 ani?